Helyi közélet

2016.12.14. 19:08

„A jövő kulcsa” operaíró verseny döntő

Budapest - A szeptember végén tartott elődöntőben a zsűri négy pályaművet juttatott tovább.

Budapest - A szeptember végén tartott elődöntőben a zsűri négy pályaművet juttatott tovább.

A Bartók Plusz Operafesztivál által kiírt „A jövő kulcsa” 2016 operaíró versenyre kilenc pályamű érkezett be. A szeptember végén tartott elődöntőben a zsűri négyet juttatott tovább. A művek a szerzők nevének sorrendjében: Jan Jirásek: Rossum Universal Robots (R.U.R); Lendvai Péter: Tarot-mese; Mátyássy Szabolcs: Scaevola és Szilágyi Miklós–Horváth György Tibor: La Prima Donna – írja az operafesztival.hu.

Harminc perc

A verseny nyilvános döntője – amelyen mintegy 30 perces részletek hangzottak el a darabokból – kedd este volt Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Solti termében (az eredményhirdetésre lapzártánk után került sor).

Az előadásban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakos hallgatói és az Á la cARTe kórus működött közre, zongorán kísért Sándor Szabolcs. Látványtervezők: Rákay Tamás, Safranek Zita. Az est rendezője: Almási-Tóth András, a műsorvezető: Bősze Ádám. A döntő zsűrije: Kesselyák Gergely, a Bartók Plusz Operafesztivál művészeti igazgatója; Fekete Gyula zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettese; Alekszej Ribnyikov orosz zeneszerző; Girolamo Deraco olasz zeneszerző, Bubo Damen producer, Philip de la Croix, a Musica Prima by Classic 360 igazgatója és Bruno Berger-Gorski német operarendező.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában