Helyi közélet

2016.11.10. 21:40

Kerek évfordulón ünnepeltek a véradók Szerencsen

Szerencs - Immár százharmincöt éve segítik a közösségeket.

Szerencs - Immár százharmincöt éve segítik a közösségeket.

Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete jubileumi kiállítással egybekötött vér­adó ünnepséget tartott október 28-án a turisztikai központban.

Bennük van a tudat, hogy életeket menthetnek.” Koncz Ferenc

Segítő adakozás

Az ünnepségen Koncz Ferenc polgármester köszöntötte az eseményen megjelenteket kitérve beszédében a véradók áldozatvállalására.

– Az önkéntesek a beteg emberek mindennapos igényének kielégítésében adnak nagy segítséget, ugyanakkor bennük van a tudat, hogy életeket menthetnek. Egyfajta adakozásról van szó, ahol maga a véradó is kap valamit cserébe, mégpedig a bizonyítványt, hogy egészséges – mondta Koncz Ferenc.

135 éve

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója a karitatív szervezet múltját és jelenét is taglalta. Hangsúlyozta, hogy a közösség százharmincöt éve segíti a rászorulókat hazánkban, sorozatos kihívásokban vállalt vezető szerepet, a Magyar Vöröskereszt 1939-től vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a vér­adásban résztvevők nem várják a betegségben kiszolgáltatott emberek háláját, nem akarnak többet, csak azt az érzést, hogy cselekedetükkel jót tettek.

Az eseményen Koncz Ferenc és Grubert Roland adott át kitüntetéseket a programon megjelent sokszoros véradóknak. Az ünnepség további részében a Magyar Vöröskereszt múltját és jelenét idéző kiállítás nyílt a turisztikai központ egyik földszinti helyiségében, a rendezvényen zenés műsort adott Elek Boglárka és Szirmai Andrea, a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola két pedagógusa, továbbá Bliszkó Zsófi és Zakar Adrián, a Bocskai István Katolikus Gimnázium diákjai.

ÉM


A díjazottak

Farkas Béla Péter és Lesinszki Lajos nyolcvanszoros, id. Riczu Tibor hetvenszeres, Lippai Zsolt József és Mérész László Antal hatvanszoros, Gyömbér Zsolt ötvenszeres, dr. Gál András és Nácsa Bálint harmincszoros, Menyhért János huszonötszörös véradásáért vehetett át tárgyjutalmat, illetve elismerő oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában