Helyi közélet

2016.11.05. 20:26

Prima

<em><strong>Naponta szóba kerül az oktatás ügye. Vagy azért, mert a magyar diákok valamilyen nemzetközi versenyen jeleskednek, vagy azért, mert a magyar oktatás színvonala (általánosságban) nem éri el az európai mércét. Manapság pedig egymást követik az oktatási rendszerrel elégedetlenek akciói. Szerdán épp az oktatási államtitkárt biztatta lemondásra a reformokat sürgető Tanítanék Mozgalom.</strong></em> <strong>Hegyi Erika írása.</strong>

Naponta szóba kerül az oktatás ügye. Vagy azért, mert a magyar diákok valamilyen nemzetközi versenyen jeleskednek, vagy azért, mert a magyar oktatás színvonala (általánosságban) nem éri el az európai mércét. Manapság pedig egymást követik az oktatási rendszerrel elégedetlenek akciói. Szerdán épp az oktatási államtitkárt biztatta lemondásra a reformokat sürgető Tanítanék Mozgalom. Hegyi Erika írása.

Van azonban egy általában utolsók között kullogó megye (Borsod-Abaúj-Zemplén), annak is egy kis települése, Hejőkeresztúr (lakóinak száma nem éri el az ezret), ahol működik egy iskola. Ennek az iskolának a tantestülete felismerte, a jelenlegi módszereink nem alkalmasak a jelenkor gyermekeinek oktatására. Kerestek hát és találtak is egy amerikai programot, amit a magyar viszonyokhoz alakítottak, és ezt, mivel a törvények megengedték (nagy szerencse), alkalmazni kezdték.

Mára a kis iskola híres lett. Diákjaik jól tanulnak, versenyeket nyernek, és a középiskolában is megállják a helyüket, legyen az jól szituált vagy éppenséggel nehéz körülmények közül érkező. A kis iskola tantestülete mára 54 hazai intézménynek adta át a tudást, munkájuk elismeréseként iskolájukat Prima Primissima Díjra jelölték. Talán ők bizonyítják a legékesebben: valóban itt a változás ideje.


Prima Primissima díjas lehet a hejőkeresztúri iskola

Hejőkeresztúr - „Módszerünk jó a kicsiknek, jó a nagyobbaknak, de jó a közép­iskolásoknak is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában