Helyi közélet

2016.11.13. 09:03

Csak jövőre lesz EKF-pályázat

Miskolc, Tokaj - Elhalasztotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázat kiírását.

Miskolc, Tokaj - Elhalasztotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázat kiírását.

Korábban ugyanis arról volt szó, novemberre vagy decemberre várható a felhívás közzététele, mostani érdeklődésünkre azonban az volt a válasz: csak 2017 elején tervezik megjelentetni. Hogy mi az oka a csúszásnak, arra viszont nem kaptunk választ.

Megyénkben két várost is érint majd a pályázat, hiszen Miskolc mellett Tokaj is indul az EKF 2023 címért. A megyeszékhely már 2010-ben is szeretett volna kulturális főváros lenni, de akkor Pécs nyert a pályázaton.

Amikor korábban érdeklődtünk arról, hogy Miskolc hogyan készül a pályázatra, kiket von be annak kidolgozásába, az önkormányzat válasza az volt, csak a kiírás ismeretében közölnek részleteket. Most újra kérdeztünk, de nem kaptunk választ a hivataltól.

ÉM-NSZR



Múlt és jövő

A mai napig őrzöm azt a hűtőmágnest, amit – úgy tíz éve lehetett – a gyerekeim bányásztak ki egy, a kocsonyafesztivál idején a Szinva teraszon felállított jégtömbből. Rajta a felirat: Miskolc, Európa Kulturális Fővárosa 2010. Megelőlegeztük a címet magunknak, aztán el kellett engednünk. Mert hiába égett mondhatni egész Miskolc lázban a felkészülés időszakában, hiába volt rá esély, hogy Miskolc legyen a kulturális főváros, végül Pécs nyert. A második helyen végeztünk, és a nyertes mindent vitt. Hajdu Mariann jegyzete.

„Merész dolgokat kell csinálni, mert különben nincs értelme az életünknek”

Miskolc, Tokaj - Miért lehetne Tokaj Európa Kulturális Fővárosa? És Miskolc? ...És együtt? Interjú: Rudolf Mihály miskolci építésszel, a megyei építészkamara elnökével, Tokaj főépítészével.

 

 

Nyílt verseny: milyen legyen Európa Kulturális Fővárosa?

Tokaj - Pályázatot írt ki Tokaj vezetése a logótervre – szabad a pálya!

 

 

 

EKF 2023: Folyamatosan készülnek a pályázatra Tokajban

Tokaj - Tokajban gőzerővel készülnek az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat elkészítésén.

 

 

Európa Kulturális Fővárosa - Megyénkből ketten is szeretnék ezt a címet

Miskolc, Tokaj - Miskolc és Tokaj pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023-ra.

 

 

Már biztos: Miskolc is lenne kulturális főváros

Miskolc - Dr. Kriza Ákos az operafesztivál nyitórendezvényén jelentette be, Miskolc pályázik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában