Sárospatak hírei

2011.03.11. 12:36

VIII. MOGYI–SUSI kézilabda torna

<p>Sárospatak - A Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a csávolyi Mogyi Kereskedelmi Kft.-vel.</p>

A Sárospataktól igen messzire lévő cég, a SUSI megalakulásától támogatja az egyesületet és halmozza el a sportolókat, kisebb-nagyobb ajándékaival. Idén – a Mogyi Kft. képviselői – Mészáros András és Bánhidi Andor, azzal az ötlettel keresték meg a pataki vezetőket, hogy a tavaszi sportiskolás rendezvénysorozatot szívesen segítenék.  Az eseményeket Mogyi-s termékekkel és anyagi segítséggel is szponzorálnák. Így a március 6-ai kupát VIII. MOGYI – SUSI KÉZILABDA TORNÁNAK hívták, az április – 10-eit IX. MOGYI – SUSI NEMZETKÖZI LABDARÚGÓ TORNÁNAK és a május 14-ei rendezvényt pedig V. MOGYI – SUSI NEMZEKÖZI GYERMEKFESZTIVÁLNAK fogják hívni. A szerződéskötéssel egybekötött sajtótájékoztatóra, 2011. február 24-én került sor, a Rákóczi Panzió éttermében, ahol a „mogyis” cég vezetői is jelen voltak!

2011. március 5-én a 2000-ben született labdarúgók, Kazincbarcikán vettek részt egy labdarúgó tornán, ahol a SUSI történetének egyik legnagyobb sikerét érték el. Az eseményen csak NB-s klubok képviseltették magukat. A patakiak az „A” csoportból simán továbbjutottak, a DVTK első számú csapata és az Egri Sportiskola legyőzésével. A keresztjáték során pedig a házigazda – Kazincbarcika – mindkét csapatát legyőzték, így hódították el az első helyért járó kupát. Az arany érem mellett, jutott még meglepetés a sportiskolásoknak, hiszen a torna legjobb játékosa BOTOS ZSOLT lett. A csapat tagjai: Berki Bence, Ignácz Ákos, Szemkó Balázs, Molnár Csaba, Kelemen Gergő, Botos Zsolt, Ladomerszky Bence, Tagai Péter, Kocsik Dániel, Götz Martin, Kalocsai Attila, Kerülő László – játékosok; Punyi Gyula – edző. Nem feltétlenül a hírhez kapcsolódik, de érdemes megemlíteni, hogy PUNYI GYULA bácsi, nem csak a kicsik neveléséhez ért, hanem a játékvezetéshez is. 2011. március 12-én élete első NBII-es mérkőzésen (Cegléd-Restart – DEAC-DVSC) fog részt venni, mint asszisztens.

Hír még a SUSI életéből: 2011. március 5-én a 2001-2002-ben született focisták, Vachter Tamás bácsi vezetésével, Kisvárdára látogattak, ahol a III. Kelet – Trans 2000 Kft. Gyermeklabdarúgó – Tornán vettek részt.  A kicsik – nélkülözve pár 2001-es játékost – szépen helyt álltak, az egy évvel idősebbek ellen. A Sárospatakiak a hazaiak mellett, a Nyírsulival, a Gyulaházával, a Görög Focisulival, a Hajdúnánással, a Csengerrel, a Fehérgyarmattal és a Nyírbátorral is játszottak. Végül a hetedik helyen végeztek. A torna legjobb női játékosa Vachter Fanni lett. A csapat tagjai: Keksz Bence, Séra István, Baba János, Tóth Sebestyén, Vachter Fanni, Batta Gergő, Tagai András, Hunyadi Bence, Vitányi Szabolcs, Kálid Ahmed, Ardó Alex, Mózes Tamás, Ladomérszki Kristóf – játékosok; Vachter Tamás – edző.

2011. március 6-án rendezték meg a sárospataki sportiskolások, azt a kézilabda tornát, melyen a csávolyi MOGYI Kft. volt a főtámogató. Az eseményen 8 csapat vett részt és játszott a minél jobb helyezések eléréséért. Akik kilátogattak az Árpád Vezér Gimnázium sportcsarnokába, azok az 1999-2000-es lányok és az 1998-1999-es fiúk mérkőzéseit láthatták. A tornán 100 darab érem, 8 darab serleg, 6 különdíj és 25 darab oklevél talált gazdára. A SUSI vezetői, Szabó András – képviselőt, Vachter Tamás – labdarúgó szakosztály vezetőjét és Papp Anikót – a szülői munkaközösség vezetőjét kérte fel a díjátadásra. A programot a tombolasorsolás színesítette. A mérkőzéseket Vinnai István és Pásztor István sporttársak vezették.
Összességében e rendezvény jó alkalmat nyújtott arra, hogy a SUSI csapatai megfelelően felkészüljenek az Országos ERIMA bajnokságra és a további versenyekre. 

A VIII. MOGYI – SUSI – KÉZILABDA Torna hivatalos végeredménye:

1999-2000-ben született lány tanulók
I.HELY: ÓZD LÓCI DSE
II.HELY: SUSI
III.HELY: MISKOLCI SPORTISKOLA
IV.HELY: MEZŐKÖVESD KC
LEGJOBB JÁTÉKOS: PERÉNYI JÚLIA (SUSI)
GÓLKIRÁLY: VÁMOS PETRA (ÓZD)
LEGJOBB KAPUS: RÁK PETRA (SUSI)
A CSAPAT TAGJAI: Rák Petra, Hauser Petra, Hardon Réka, Szabó Eszter, Krenyitczki Sarolta, Perényi Júlia, Mester Patrícia, Bajzáth Emese, Zombori Gréta, Csordás Dóra, Vachter Fanni, Horváth Inez – játékosok; Papp József – edző.
  
1998-1999-ben született fiú tanulók
I.HELY: MISKOLCI SPORTISKOLA
II.HELY: SUSI
III.HELY: KAZINCBARCIKA
IV.HELY: MEZŐKÖVESD
LEGJOBB JÁTÉKOS: JUHÁSZ ÁDÁM (SUSI)
GÓLKIRÁLY: BIHARI SOMA (MISKOLCI SPORTISKOLA)
LEGJOBB KAPUS: KISS RICHÁRD (MISKOLCI SPORTISKOLA)
A CSAPAT TAGJAI: Marczi Máté, Rák Máté, Götz Bence, Gál András, Juhász Ádám, Kajati Gergely, Zajácz Ákos, Dékány Kolos, Korda Péter – játékosok; Csendes István – edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!