Helyi közélet

2016.09.17. 18:34

Romantikus kamarakoncert Miskolcon

Miskolc - A Taipeiben született Hsin-Ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni.

Miskolc - A Taipeiben született Hsin-Ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni.

Szeptember 21-én 18 órai kezdettel Miskolcon a Művészetek Házában Hsin-Ni Liu zongoraművésznő Phi­lippe de Chalendar csellistával lép színpadra – akit Magyarországon inkább karmesterként ismer a nagyközönség. A romantika és a posztromantika kamaradarabjainak legszebb gyöngyszemeit mutatják meg.

A tajvani Taipeiben született Hsin-Ni Liu ötéves korában kezdett zongorázni. Az évek óta Magyarországon élő zongoraművész tizenhat éves korában az Amerikai Egyesült Államokba költözött, ahol felsőfokú zenei tanulmányait a clevelandi zeneakadémián végezte, majd diplomát szerzett a New York-i Juilliard School of Musicban és a Mannes-i School of Musicban is. Posztgraduális tanulmányait Dráfi Kálmán vezetésével folytatta a budapesti Zeneakadémián. Rendkívül sikeresen debütált a legendás Carnegie Hall Weill termében 2007-ben. Számos európai és amerikai fesztiválon, kiváló zenekarok szólistájaként valamint saját szólóestjeivel kápráztatta el közönségét.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában