Helyi közélet

2016.09.24. 23:06

Jegyvizsgálókat keres a MÁV Miskolcon is

Miskolc - Vezető jegyvizsgálói munkakörbe hirdetett állásokat a MÁV Start Zrt., többek között Miskolcon is.

Miskolc - Vezető jegyvizsgálói munkakörbe hirdetett állásokat a MÁV Start Zrt., többek között Miskolcon is.

Már tavaly év végén és azóta többször is felröppent a hír arról, hogy a közeljövőben komoly létszámhiánnyal küzdhet meg a vasúttársaság, mert a „természetes létszámfogyáson” túl nagy számú munkatársuk vonul nyugdíjba.

A napokban hirdetési oldalakon több munkakörbe is álláshirdetést tett közzé a vállalat, vezető jegyvizsgálókat több városba, így miskolci és füzesabonyi telephelyükre is keresnek. Megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy a létszámhiány nem nevezhető jelentősnek, a mostani felvételi eljárásban kilenc vezető jegyvizsgáló munkatársat kerestek régiónkban. A munkakör betöltéséhez érettségi szükséges, illetve szigorú orvosi alkalmasság és erkölcsi bizonyítvány. Ez tehát azt jelenti, hogy bárki megpályázhatja a jegyvizsgálói állást.

Megtudtuk, a felvételi eljárás írásbeli tesztből és szóbeli interjú részből áll, amelyek előzetes vasúti ismereteket nem igényelnek. Azokra azonban, akik megfelelnek a felvételin, több hónapos képzés vár a fővárosban. Ez öt hónap jegyvizsgáló elméleti képzésből, majd három hónap utazási gyakorlatot követően újabb egy hónap vezető jegyvizsgálói továbbképzésből áll.

Viszont már a képzés is munkaviszony keretében történik, amelyre több juttatást is biztosít a vasúttársaság: garantált bérminimumot, ingyenes szállást, évi 360 ezer forint választható béren kívüli juttatást, nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítést és ingyenes vasúti utazási igazolványt. A képzés után elérhető alapbér összegéről azonban nem kaptunk tájékoztatást, az „a hatályos bérbesorolási utasításnak megfelelően alakul”.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában