Helyi közélet

2016.07.25. 14:44

Sátoraljaújhely! Végállomás!

Sátoraljaújhely - A miskolci selejt menet számos típusból állt össze.

Sátoraljaújhely - A miskolci selejt menet számos típusból állt össze.

„A főleg koros, negyven-ötvenéves mozdonyokat tartalmazó menet két adagban jutott el Sátoraljaújhelyre. Számos ősmiskolci V43-as is búcsúzik a vágányoktól: az alacsony pályaszámú villamos gépek bőven kiszolgálták üzemidejüket, az évtizedek alatt több millió kilométert tettek meg a magyar vaspályákon” – írtuk az iho.hu (Indóház) korábbi, júniusi írása kapcsán. A miskolci selejt menet számos típusból állt össze. „Csörgők” közül csak két miskolci gép, az M41 2181 és az M41 2200 található meg. Hogy miért adták el?

A MÁV álláspontja szerint a saját tulajdonú járművek eladása a piaci riválisok helyzetét mozdítaná elő, így egyhangúlag a selejtezés és szétvágás mellett teszik le a voksukat. Kollégánk már az újhelyi bontónál fényképezte a menetet.

ÉM-JLI


Miskolc, Sátoraljaújhely - A MÁV álláspontja szerint a saját tulajdonú járművek eladása a piaci riválisok helyzetét mozdítaná elő.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában