Helyi közélet

2016.07.11. 16:15

Monumentális balett a tokaji Fesztiválkatlanban

Tokaj - A 25. Zempléni Fesztivál Jubileumi Extra program keretében sztárvendégek mutatkoznak be a Tokaj Fesztiválkatlanban rendezett nagyszabású produkciókban.

Tokaj - A 25. Zempléni Fesztivál Jubileumi Extra program keretében sztárvendégek mutatkoznak be a Tokaj Fesztiválkatlanban rendezett nagyszabású produkciókban.

Július 16-án, szombaton egy igazán különleges előadás várja a balett és a komolyzene szerelmeseit, hiszen Gál Tamás vezényletével Ravel Boleróját és Orff legnépszerűbb művét, a Carmina Buranát láthatják és hallhatják egyetlen este alatt. A világhírű Győri Balett koreográfiája ugyanis most először, erre az alkalomra zenészekkel, kórussal és énekesekkel egészül ki: a Debreceni Kodály Kórus, a Csokonai Színház Kórusa, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, valamint Csereklyei Andrea, Varga Donát és Haja Zsolt énekes szólisták csatlakoznak a győriek méltán híres előadásához.

„Az én Boleróm cselekmény nélküli darab, tíz női és tíz férfi táncosra, akik azonos jelmezben, hatalmas fekete szoknyában táncolva próbálnak egy monumentális, hideg hangvételű, sötét báli jelenetet érzékeltetni…” – mondta Lukács András koreográfus a darabról. Ezt az előadást már sokan rendezték, ő most egy vadonatúj Bolerót készített.

A Carmina Burana a maga egyszerűségében briliáns, ritmusában erőteljes, tematikájában pedig örökifjú, és szárnyakat ad a képzeletnek. Vámos György hangsúlyozottan könnyed és letisztult koreográfiájában pont ezt, a darab egyszerű, de nagyszerű lényegét ragadta meg, közvetítve a szuggesztív erőt. Így lesz nála a színpadkép maga a tiszta természet, mely háttér elé pedig pusztán a tánc erejével vetíti ki a megkérdőjelezhetetlen szerelem szikrázó himnuszát.

- ÉM -


Információk

Ravel: Bolero és Orff: Carmina Burana

2016. július 16. (szombat), 20:00, Tokaj Fesztiválkatlan

" width="100%">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában