Helyi közélet

2016.06.11. 12:46

Segítség a gyerekeknek Ózdon és Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely, Ózd - A Fidesz női tagozata Ózdon és Sátoraljaújhelyen adta át az adományait.

Sátoraljaújhely, Ózd - A Fidesz női tagozata Ózdon és Sátoraljaújhelyen adta át az adományait.

Jelen pillanatban 13 kis betege van a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház Csecsemő- és Gyermek­osztályának, mégis többen várnak kint a folyosón. Az újhelyi kórház is belépett azon intézmények sorába, akik az átalakítás során úgy álmodták meg az osztályt, hogy a szülők napi 24 órában együtt tudjanak lenni a beteg gyerekekkel.

– Ez a gyerekeknek is nagy könnyebbség, a szülők is folyamatosan követik a gyermek gyógyulását, és az ápolók dolga is sokkal könnyebb, ha apuka vagy anyuka segít megnyugtatni a gyereket – mondja dr. Kovács Lajos, a kórház főigazgató főorvosa.

Adományátadáson vagyunk, a Fidesz női tagozatának képviselői érkeznek játékokkal, édességgel, gyümölccsel.

Átérzik

– Valamennyien szülők is vagyunk, akik átérzik, milyen érzés az, amikor valakinek a gyereke megbetegszik – mondja Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz női tagozatának országos elnöke. – Ilyenkor a percek óráknak tűnnek gyerek és szülő részére egyaránt. Ezért is találtuk ki ezt az adományosztást, hiszen a játékok segítenek lekötni a gyerekeket, akik ilyenkor nem a betegségükre figyelnek. Ez az újhelyi a harmadik állomás, de a későbbiek folyamán más intézményeket is felkeresünk majd.

Nagy örömmel fogadtuk a kezdeményezést, és azt hiszem, ránk, apákra és nagyapákra is át kell hogy ragadjon ez a segítő szándék – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője.

– Reméljük, hogy a mostani ajándékokkal egy kicsit boldogabbá tudjuk tenni a gyógyuló gyerekek életét – mondta az ajándékozás előtti sajtótájékoztatón Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Fidesz Női Tagozatának elnöke.

– Köszönjük az odafigyelést az intézményre – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – 80 kilométeres körzetben ez az egyetlen kórház, és szükség is van erre az intézményre, hiszen a régióban rengeteg a hátrányos helyzetű családban élő gyerek, akiknek a szülei számára kicsit megnyugtató lehet, ha valami baj történik, közel a segítség.

– Örülünk, hogy a politika felfigyelt a kórházunkra, az itt gyógyuló betegekre – mondta dr. Kovács Lajos. – A gyógyítás során igyekszünk olyan környezetet teremteni, ami közel az otthon élményét nyújtja a gyerekeknek, ami sokat segít a gyorsabb felépülésben.


Három megyei kórháznak

A B.-A.-Z. Megyei Fidesz Női Tagozata gyermeknapi rendezvénysorozatot indított. A rendezvények keretein belül a szervezet vezetői játékadományokat adtak át 3 megyei kórház részére – a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak, a Sátor­aljaújhelyi Erzsébet, illetve az ózdi kórház gyermekosztályának. Az adományátadás mellett a B.-A.-Z. Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ intézményeinek gyermekfellépői, valamint meghívott előadók szolgáltattak műsort a gyermekeknek.

Az első adományátadás Miskolcon már korábban megtörtént, most pénteken Ózdon és Sátoraljaújhelyen is megkapták ajándékaikat a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában