Helyi közélet

2016.05.10. 08:31

Tűz Miskolc belvárosában - Cserép helyett csak fólia borítja a leégett lakások tetejét…

Miskolc - Nagyon hosszú idő, míg újra igazán lakhatók lesznek a kiégett lakások.

Miskolc - Nagyon hosszú idő, míg újra igazán lakhatók lesznek a kiégett lakások.

Szakértő vizsgálja, mi is okozta pontosan múlt péntek délután, a miskolci Corvin utcai társasház legfelső szintjén a tüzet, amely négy tetőtéri lakást tett lakhatatlanná. Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense szerint hetekig eltarthat, míg a tűzvizsgálat eredménye megszületik. Addig nem is kívánnak találgatásokba bocsátkozni – mondta.

Hetekbe is beletelhet, míg a tűzvizsgálat véget ér. Dojcsák Dávid

A helyszínre siettek

A tűzoltók a riasztást követően azonnal a helyszínre siettek. „Legelőször a miskolci egységeink értek ki, és a legmagasabb emelőkocsi segítségével elkezdték az oltást. Közben gondoskodni kellett a lakóépületben tartózkodók biztonságáról. Öt lépcsőházból hatvan lakónak kellett időlegesen elhagyni a lakását – mondta el Dojcsák Dávid. – Maga az oltás órákon át eltartott, és nehezítette a munkát az erős szél is. Besegítettek a munkába az encsi, a barcikai és a tiszaújvárosi egységek is.

Hogy mi történt, tehát csak később tudhatjuk meg. Szóbeszédek persze vannak. Hétfői ottjártunkkor is ilyesmit beszéltek, akikkel pár szót váltottunk. Azt mondják, hogy az egyik tetőtéri lakás erkélyén száradni voltak kiterítve a ruhák. Valaki dohányzott, és a szélfújta parázstól gyulladtak ki a ruhaneműk. Innen aztán egyenes út vezetett ahhoz, hogy a lángok a légmozgás hatására tovaterjedjenek a rengeteg gyúlékony anyagot tartalmazó tetőtéri részben. A tetőgerendák sajnos nem nagyon álltak ellen a tűznek.

Öröm az ürömben, hogy a tűz miatt nem sérült meg senki, azonban négy lakás lakhatatlanná vált. Az érintett tizenhét lakó elhelyezésében rokonaik, ismerőseik nyújtottak segítséget. A hírek szerint mind a társasháznak, mind a lakóknak van lakásbiztosításuk, így valamelyest megtérül majd a káruk, ám hetekbe vagy inkább hónapokba telik, mire újra használhatóvá válnak a helyiségek.

Hétfőre a tűz által elpusztított tető helyett már fólia borította a tetőtéti lakásokat, amelyek egyelőre árvák, de visszavárják lakóikat.




Miskolc - Még több száz méterről is lehetett látni a füstöt Miskolc belvárosában. Egy harmadik emeleti erkély kapott lángra, a tűz innen terjedt tovább. Az egész tetőszerkezet és több lakás is lángolt. Az ott élők tehetetlenül nézték végig, ahogy leég az otthonuk. A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak.

Miskolc - Ruhaneműk gyulladtak ki az egyik lakásban. A lángok elpusztították a tetőteret.

Miskolc - Továbbra is tartanak az utómunkálatok, valamint a tűzvizsgálat Miskolcon abban a lakótömbben, amelynek tetőterében több lakás kigyulladt pénteken délután, egyelőre még nem tudni, hogy a tüzet mi okozta - mondta Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Miskolc - Tűz keletkezett Miskolcon egy harmadik emeleti lakás erkélyén a Corvin utcában pénteken délután.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában