Tűz Miskolc belvárosában, tűzoltók menekítették a lakókat

Akt.:
Tűz Miskolc belvárosában, tűzoltók menekítették a lakókat
Miskolc – Tűz keletkezett Miskolcon egy harmadik emeleti lakás erkélyén a Corvin utcában pénteken délután.


Négy lakás lakhatatlanná vált a miskolci tűzben

Miskolc – Továbbra is tartanak az utómunkálatok, valamint a tűzvizsgálat Miskolcon abban a lakótömbben, amelynek tetőterében több lakás kigyulladt pénteken délután, egyelőre még nem tudni, hogy a tüzet mi okozta – mondta Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Eloltották a miskolci társasházban keletkezett tüzet

Miskolc – Eloltották a miskolci társasházban keletkezett tüzet a tűzoltók péntek délutánra, a kimenekített hatvan lakó közül tizenhatan már visszatérhettek otthonukba – tájékoztatott honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


tuzboonszb1

13.57: A káresethez a miskolci, a kazincbarcikai, az encsi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával oltják a lángokat. A tűz az épület tetőszerkezetére is átterjedt.

tuzboonszb2

A munkát jelenleg hat vízsugárral végzik az egységek, a lakók kimenekítése folyamatban van. Sérültről eddig nem érkezett jelzés, körülbelül negyven főt menekítettek ki – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tuzboon513.34: A tűzben főleg ruhaneműk gyulladtak meg, majd a tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére is. A helyszínre riasztott tűzoltók ezekben a percekben menekítik ki a lakókat az épületből. Sérülésről egyelőre nem érkezett jelentés. Több mint húsz miskolci hivatásos tűzoltó több vízsugárral dolgozik lángok megfékezésén, és további egységek tartanak a helyszínre. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tuzboon2


A Miskolcon láttam Facebook csoport felvételei:

tuz2

tuz6

tuz1

tuz3

tuz5