Helyi közélet

2016.05.22. 16:37

Megvan Jocóék új háza Miskolcon

Miskolc - A család még decemberben maradt fedél nélkül, mára összegyűlt a pénz, június elsején költözhetnek.

Miskolc - A család még decemberben maradt fedél nélkül, mára összegyűlt a pénz, június elsején költözhetnek.

„Na, kedveseim ez a nagy dolog, Jocóék új házba költöznek, mert összedobtátok nekik, hála nektek, mindenkinek” – írta ki hétvégén Facebook-oldalára Máhr Ágnes színész. Ő volt ugyanis az, aki valamikor márciusban megszervezte a gyűjtést az abaújszolnoki család számára. Jocóék történetéről lapunk is beszámolt: nem sokkal karácsony előtt a családra egyik éjjel ráomlott a tető, így fedél nélkül maradtak. Kaptak ugyan némi segítséget az önkormányzattól, és ideiglenes otthont, de az ottani körülmények nem voltak alkalmasak arra, hogy hosszabb távon ott éljen a többgyerekes család.

Akik adakoztak, egy család túlélését segítették.” Máhr Ágnes

Máhr Ágnes Abaújszolnokon – ebben a mélyszegénységben élő faluban – tart foglalkozást a hátrányos helyzetű gyerekeknek, az Utcaszak program keretében, így értesült Jocóék esetéről, és elhatározta, segít rajtuk. Megkérte barátját, Sándor Erzsi újságírót, hogy a Facebookon segítsen megszervezni a gyűjtést.

A Polgár Alapítványon keresztül el is indult az akció, először mindenkitől csupán ezer forintot kértek, de volt, aki sokkal többel járult hozzá ahhoz, hogy meglegyen az új lakás. Néhány nap alatt több mint 600 ezer forint gyűlt össze, majd a végső összeg: 1 020 842 forint lett.

Túlélés

„Pénteken dr. Lichy József ügyvédi irodájában a felek aláírták a ház vételi szerződését, a hivatalos dolgok kicsit elhúzódtak, de hála az ügyvédnek – aki ingyen vállalta az ügyintézést – már a finisben vagyunk. A család június elején veheti birtokba a házat” – mondta Máhr Ágnes. „Ez csak csepp a tengerben, de akik adakoztak, egy család túlélését segítették” – fogalmazott.

Két szoba

A színésztől megtudtuk: a ház egymillió forintba került, a maradékot az illetékekre költik majd. Jocóék új házában két szoba van, egy konyha, a kertben egy nyári konyha található, ebben van a fürdőszoba, de a WC továbbra is a kertben van.

- ÉM-NSZR -


Mézeskalács, játékok

Ahol segíteni kell, Kovács Gáborné és férje az elsők közt jelentkeznek. Lapunk Segítő akcióiban rendszeresen részt vesznek, és most, mikor csatlakoztunk a gyűjtéshez, elsőként jelentkeztek, hogy ruhákkal, játékokkal segítenék a családot. Emellett pedig mézeskaláccsal és más süteményekkel is kedveskedtek a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában