Helyi közélet

2016.05.04. 16:24

Jövő péntekig alkot Miskolcon a festő

Miskolc - Forster Jakab Ferenc festőművész harmadik alkalommal fest Miskolcon.

Miskolc - Forster Jakab Ferenc festőművész harmadik alkalommal fest Miskolcon.

„A határon túlra került szép magyar városokat ugyanúgy megfestem, mint az anyaországiakat. Mindezt – ha minden kép elkészül – vándorkiállításon mutatom be – mondta a Sötétkapu előtt felállított vászna előtt a művész, aki évek óta járja a Kárpát-medencét, tavaly például Erdélyben (Torockó, Kolozsvár) alkotott.

„Miskolc és Kassa testvérvárosok, ezért vagyok most itt, ám a következő hetekben a Felvidék felé indulok, majd jövőre Pozsony és a bányavárosok következnek” – árulta el. „Június elsején egy budapesti galériában nyílik kiállításom az erdélyi és a magyar városokról készült munkáimból.”

Forster Jakab Ferenc arról is beszélt, hogy a köznyelv szerint Miskolc csúnya város, amit nem szabad szeretni. „Miskolcot lehet és kell is szeretni” – jelentette ki. „Jót tesz Miskolcnak, hogy a tájtervezés, a kerttervezés mint műfaj szépen felfutott itthon és itt, a miskolci belvárosban is. Ez, ahol állunk a belvárosban, egy nagyvárosi, mutatós utca, ami él. A legjobbakat kívánom Miskolcnak!”

A festőművész 1947-ben született Gyönkön, 1973-ban belsőépítész tervezőművészként diplomázott, 1984 óta szabadfoglalkozású festő. Tervei szerint jövő péntekig alkot a városban.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában