Helyi közélet

2016.04.16. 16:56

Megérdemelt nyaralás lesz belőle

Miskolc - Közel félszáz hallgató kapott Kiválósági Jogász­ösztöndíjat a minisztériumtól.

Miskolc - Közel félszáz hallgató kapott Kiválósági Jogász­ösztöndíjat a minisztériumtól.

Certicky Mário, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának ötödéves hallgatója. Az első félévet 4,86-os tanulmányi átlaggal fejezte be, így egyike lehetett azon diákoknak, akiket az Igazságügyi Minisztérium Kiválósági Jogászösztöndíjban részesített. Ez azzal jár, hogy öt hónapon keresztül minden hónapban 50 ezer forinttal támogatja a minisztérium a hallgatót.

Mindenképpen Magyarországon szeretnék dolgozni. -Certicky Mário

Mário már azt is tudja, mire költi az elnyert összeget. Túl van az első államvizsgáján – ami jeles lett –, még három hátra van, így egyelőre a tanulásra koncentrál, de amint átveszi a diplomáját, szeretne elutazni nyaralni. „Sokat tanulok, bízom benne, hogy summa cum laude végzek majd, a támogatásból pedig egy nyári pihenést tervezek, a diplomaosztó után szeretnék Bulgáriában nyaralni, ebből a pénzből futja majd rá” – árulta el a kiválósági ösztöndíjas.

„A Felvidékről érkeztem a Miskolci Egyetemre, ez különleges érzés volt számomra, és az is, hogy megálltam a helyem itt, sikerült beilleszkednem” – mondta Mário. Azt is megtudtuk, ha lehetősége lesz, akkor Miskolcon vállal majd ügyvédi munkát, de mindenképp Magyarországon szeretne maradni, itt szeretne dolgozni.

Az Igazságügyi Minisztérium 2016-ban indította el a jogászképzés színvonalának emelését célzó programot, amelynek keretében lehetett pályázni a Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjra. Az első pályázatot a joghallgatók körében nagy érdeklődés övezte a Miskolci Egyetemen.

Együttműködés kezdete

Az ösztöndíj odaítélésének alapfeltétele volt a négyes tanulmányi átlag. A tanulmányi eredmény mellett további kiválósági szempontokat is figyelembe vettek, így például a nyelvvizsgákat, a tudományos diákköri, demonstrátori tevékenységet. A pályázók közel kétharmada – összesen 43 joghallgató – nyerte el az ösztöndíjat, az erről szóló oklevelet dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter adta át a hallgatóknak csütörtökön.

ÉM-NSZR


Miskolc – Kiválósági jogászösztöndíjat vehetett át a Miskolci Egyetem 43 diákja dr. Trócsányi László igazságügyi minisztertől csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában