Helyi közélet

2016.03.10. 14:27

Ne kelljen többszörösen fizetni!

Bodrogkeresztúr, Sárospatak - Pénteken tárgyalja a közgyűlés a rendelet tervezetét.

Bodrogkeresztúr, Sárospatak - Pénteken tárgyalja a közgyűlés a rendelet tervezetét.

Bodrogkeresztúrban tartott ülést az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás tulajdonosi tanácsa és a társulás elnöksége, megtárgyalták azt a rendelettervezetet, amely lehetővé teszi az utóbbi hetekben tapasztalt anomáliák kezelését. A társulással szerződésben álló Z.H.K. Kft. a közelmúltban kiszámlázta a zempléni vállalkozásoknak a 2015. évi negyedik negyedéves díjat. Emiatt több mint 500 reklamáció érkezett: volt olyan vállalkozó, aki több számlát is kapott, ugyanis a vállalkozásának telephelye és a lakása egy és ugyanaz.

– Abban állapodtunk meg, hogy egységes közszolgáltatási rendeletet kell alkotnunk, amelynek el is készítettük a tervezetét – mondta az ülés után Hercsik István, a Z.H.K. kft. ügyvezetője. – Lényege, hogy ha egy ingatlanban több vállalkozás is be van jegyezve, és az ingatlan tulajdonosa már fizet a szolgáltatásért, ne kelljen többszörös szemétdíjat fizetni. Ez kiterjed a cégekre is, amelyek székhelyszolgáltatást is végeznek, vagy az önkormányzati ingatlanokra, ahol albérlőként több cég is működik. A rendelet tervezetét pénteken a társulás taggyűlése megtárgyalja, ha jóváhagyják, kiküldik a társulásban részt vevő 83 önkormányzatnak.

– Az önkormányzatoknak április elejéig van idejük, hogy megalkossák a saját rendeletüket, amely visszamenőleges hatállyal bír – tette hozzá Aros János, Sárospatak polgármestere. – Az érintett vállalkozóknak április 15-ig van idejük arra, hogy a település jegyzőjénél kezdeményezzék a mentességet vagy a kedvezményt.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában