Helyi közélet

2016.03.16. 14:51

Északos fotók a szirmabesenyői kastélyban

Szirmabesenyő - Mi újság Szirmabesenyő? címmel nyílt sajtónapi kiállítás a szirmabesenyői Szirmay-kastélyban.

Szirmabesenyő - Mi újság Szirmabesenyő? címmel nyílt sajtónapi kiállítás a szirmabesenyői Szirmay-kastélyban.

Régi álmom vált valóra azzal, hogy ez a kiállítás létrejött, igazából a bakancslistám egyik pontja volt – mondta Nagyné Pavlik Olga, az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Klub elnöke. A kastélyban berendezett kiállításon lapunk fotóriportereinek, Bujdos Tibornak és Ádám Jánosnak azon munkáit láthatja a közönség, amelyek Szirmabesenyő elmúlt évtizedeit dokumentálja. Ezenkívül egy hat kötetből álló krónikát is bemutattak, amelyben a Szirmabesenyői Általános Iskola 1997–2012 közötti időszakát tekinthetik meg a vendégek. Az óriás könyvekben összegyűjtött dokumentumok között az Észak-Magyarország cikkei, fotói is megtalálhatók. A nyugdíjasklub elnöke elárulta, a hat album egyenként 150 lapból áll, és van, amelyik a 20 kilót is eléri.

Az Ezüst Szirmok Nyugdíjas Klub által rendezett kiállítást Kiss László, az Észak-Magyarország főszerkesztője nyitotta meg, aki hangsúlyozta, Szirmabesenyő szép reményű település, amely olyan jövő előtt áll, amit sok más település megirigyelhetne. „Ennek nem elsősorban a nagyváros közelsége az oka, sokkal inkább az a szellemiség, amely az itt élőket jellemzi” – hangsúlyozta.

Meg kell őrizni

„A történelemnek is dolgozunk, ezért, ha bármi történik Szirmabesenyőben, azt meg kell őriznünk az utókornak” – ezt már Huszti Gábor, a település polgármestere mondta a kiállítás kapcsán. Hangsúlyozva azt, hogy a most nyílt kiállításnak is célja, hogy Besenyő elmúlt 30–40 évét bemutassa. Kiemelte azt is, hogy a fotók között olyat is találunk, amely még az 1960-as években készült Szirmabesenyőben.

Az sem véletlen, hogy ennek a kiállításnak a kastély ad otthont, hiszen cél az is, hogy az épületbe életet vigyenek, legyenek programok, kulturális események – sorolta Huszti Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában