Helyi közélet

2016.01.03. 12:10

Receptek a járásokból - Kicsit „szöszmötölős”

Igrici - Kis túlzással széles körű közvélemény-kutatást végeztünk arról, melyik is az igriciek legkedveltebb süteménye.

Igrici - Kis túlzással széles körű közvélemény-kutatást végeztünk arról, melyik is az igriciek legkedveltebb süteménye.

A nyertes az igrici „hólabda”, melyet autentikus módon, mondhatni legendásan Farkas Gyuláné, a helyi iskola tanítónője készít el. A kreátor maga annyit fűzött hozzá az ajánláshoz: „Kicsit macerás, sokat kell vele szöszmötölni, de megéri a fáradtságot”.

Hozzávalók

A készítési módozatról elmondta: a tésztához 6 tojássárgáját 30 deka porcukorral, két evőkanál kakaóval, kilenc evőkanál forró vízzel gőz fölött habosra kavarunk. Hozzáadunk 20 deka lisztet, a 6 tojásfehérje keményre vert habját és egy csomag sütőport. Nagyméretű sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A krémhez 8 deciliter tejet 5 evőkanál liszttel sűrűre főzünk, mikor kihűlt, hozzáadunk 25 deka Rama margarint, amit 25 deka porcukorral és egy csomag vaníliával habosra keverünk. A kiszaggatott tésztából kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel, majd kívülről is bevonjuk őket.

A kész golyókat kókuszreszelékben hempergetjük, mignon papírban tálaljuk.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában