2015.12.23. 18:47
Ünnepi ételek az Észak-Magyarország ünnepi magazinjából
Miskolc - Megjelent Karácsonyi receptmagazinunk, benne 60 ünnepi étel leírásával.
Miskolc - Megjelent Karácsonyi receptmagazinunk, benne 60 ünnepi étel leírásával.
Hagyomány már, hogy karácsonykor receptmagazinnal örvendeztetjük meg olvasóinkat, reméljük, sok mindenkinek sikerült megkönnyíteni az ünnepi készülődést.
60 recept
A magazin – mint írtuk – a lapunk által meghirdetett receptverseny győztes receptjeit tartalmazza, amelyeket szakértő zsűri – a Gasztroműhely Miskolcz Egyetemi Étterem szakemberei – válogatták ki. Összesen 60 karácsonyi recept, 20 megyénkbeli, 20 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, 20 pedig Hajdú-Bihar megye olvasóinak receptjei.
A kiadvány különlegessége, hogy az együttműködő partneréttermek 4-4 kiváló karácsonyi étellel „fűszerezték” a kiadványt. Ez alkalommal kiválasztottuk néhány finomság receptjét, hátha még az utolsó pillanatban segítséget tudunk nyújtani az ünnepi menü összeállításához.
ÉM
Két recept a magazinból
Citromos-tejfölös borjúbecsinált-leves - Gallóné Korompai Ágnes (Miskolc) receptje
Hozzávalók:
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, a vajon megfonnyasztjuk, sózzuk. Beledobjuk a kis kockákra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, fehérborssal megszórjuk. Felengedjük 1,2 l vízzel, beletesszük a babérlevelet, a citrom levét, a karikára vágott citromot, és puhára főzzük. Végül tejfölbe kevert liszttel behabarjuk. Pirított zsemlekockával vagy levesgyönggyel kínáljuk. Borjúhús helyett pulyka- vagy csirkemellből is készíthetjük.
Philadelphiai répatorta - Takács Béla (Gasztroműhely, Miskolc) receptje
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
Elkészítés:
A tortához való anyagokat összekeverjük. Kézzel mély tálban, esetlegesen géppel habüstben közepes fokozaton. Ügyeljünk arra, hogy a tésztánk egységes legyen tartalmilag. Kikent, enyhén lisztezett, normál méretű tortakarikába öntjük át a tésztánkat, majd előmelegített sütőben 175 °C-on aranybarnára sütjük. A nyers, reszelt sárgarépa miatt a sütésidő 40–50 perc is lehet.
A krém elkészítése:
A margarint a porcukorral és a sajtkrémmel egyenletes keverés mellett kihabosítjuk. Ezzel a krémmel a kihűlt tortát teljesen körbevonjuk, majd a tetejét meghintjük pirított, szeletelt mandulával.