Helyi közélet

2015.12.03. 13:13

Küldjön hírt - Magyarország rejtett kincsei

Ózd - Az ózdi Arvisura Ismeret Klub 2015. november 23-án hétfő délután tartotta soron következő foglalkozását a Civilházban.

Ózd - Az ózdi Arvisura Ismeret Klub 2015. november 23-án hétfő délután tartotta soron következő foglalkozását a Civilházban.A klub vendége ez alkalommal Jásdi Kiss Imre a magyarság igaz történetének lelkes kutatója a Hatodik pecsét című könyv szerzője volt aki, a Magyarság rejtett kincsei címmel tartott előadást.

Ezt követően azok számára akik még most ismerkednek az Arvisurával Bárdos István, az ózdi Arvisura Társaság elnöke tartott tájékoztatót.

Többek között elmondta: Az Arvisura, Paál Zoltán rovósámánunk felbecsülhetetlen értékű hagyatéka, a hun-magyar törzsek több mint hatezer éves írott, igaz történelme.

A hun népek őstörténetét, teremtéstörténetét őrzi az Arvisura, mely jelenti az igaz szólást, de jelenti a titkok őrzőjét is.

Az Arvisurák a 24 Hun-törzsszövetség beavatottjainak rendszeresen írt és őrzött hagyománya.

A törzsszövetség rovósámánjai a Nagyszalákon átadták egymásnak tudásukat, kijelölték a következő időszak feladatait, egyeztették rovásaikat és elhelyezték azokat a legtitkosabban őrzött Szövetség Ládájában. Az Arvisurákat agyag, kő vagy aranylapokra vésték rovásírással.

A hagyomány soha nem szűnt meg, mert a rovósámánok azóta is folyamatosan megörökítenek a hunokkal és rokon törzsekkel kapcsolatos minden fontos eseményt - napjainkban is. Az Arvisura ma is él, ma is íródik. Személyek, népcsoportok ma is élik. Kapcsolatba lehet velük kerülni.

Az ózdi Paál Zoltán által leírt arvisurákat az " Arvisura- Igazszólás " című kétkötetes könyvéből és a "Vérrel pecsételve " című könyvből ismerhetik meg az érdeklődők.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában