Helyi közélet

2015.12.03. 16:01

Két közintézmény is megújulhatott Mályiban

Mályi - Lezárult Mályi önkormányzatának két intézményének energetikai fejlesztése.

Mályi - Lezárult Mályi önkormányzatának két intézményének energetikai fejlesztése.Mályi önkormányzata 2015 augusztusában pályázatot nyújtott be „Mályi Község Önkormányzat középületeinek energetikai korszerűsítése” címmel. A KEOP, 100 százalékos támogatottságú európai uniós projekt keretében az önkormányzat 127 628 680 forint támogatást nyert, melynek segítségével két önkormányzati közintézmény újulhatott meg. A korszerűsítés a Móra Ferenc Általános Iskola és a polgármesteri hivatal épületét érintette: a beruházás keretében megtörtént az épületek külső homlokzatának teljes külső hőszigetelése, az ingatlanok tetőterének szigetelése, valamint kicserélték a két épület összes nyílászáróját.

Átadóünnepség

A beruházás hivatalos átadó­ünnepségét november 28-án tartották meg az általános iskolában, ahol elsőként a település polgármestere, Viszokai István foglalta össze a beruházás tartalmát. Mályi első emberének gondolatai után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, adóügyekért felelős parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet. A politikus kiemelte, hogy Mályi is azon települések közé tartozik, akik igyekszenek a lehetőségeikhez mérten kihasználni az európai uniós pályázatok nyújtotta forrásokat, melynek méltó példája az iskola és a hivatal most megvalósult energetikai fejlesztése is. Hozzátette, hogy az önkormányzatnak továbbra is hasonlóképpen kell gondolkodnia annak érdekében, hogy a 2015–2020-as pályázati ciklusban is még több beruházást tudjanak megvalósítani. A beszédek sorát az oktatási intézmény igazgatónőjének, Bittó Dezsőné köszöntője zárta.

Az ünnepség zárásaként az iskola diákjainak műsorát követően Tállai András miniszterhelyettes, Viszokai István polgármester és Bittó Dezsőné igazgatónő ünnepélyes keretek között a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta a megújult épületet, a megvalósult beruházást.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában