Helyi közélet

2015.11.29. 21:00

Egészséget is kértek a gyerekek a Mikulástól

Miskolc - Joulupukki és manói köszöntötték a megszeppent kis vendégeket.

Miskolc - Joulupukki és manói köszöntötték a megszeppent kis vendégeket.

„Azt kérem majd a Mikulástól, hogy az egyéves transzplantációs eredményem jó legyen” – mondta Juhász Tünde. A 13 éves kislánnyal szombaton az Avalon Park Mikulás Háza előtt beszélgettünk, Tünde ugyanis arra várt, hogy Joulupukkival találkozhasson. A mesebeli házikó előtt a Télapó manói próbálták hangula­tosabbá tenni a várakozást, szaloncukorral és forró teával kedveskedtek a gyerekeknek. A szombat délutáni három órási időpont a debreceni Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványé volt, velük érkezett Tünde és édesanyja is, valamint még tucatnyi gyerek.

A Mikulás miatt jöttek

Zsupos Sándortól, az alapítvány elnökétől megtudtuk, kimondottan a Mikulás miatt keltek útra Debrecenből. Igaz, az Avalon korcsolyapályáját is ki szerették volna próbálni, és a játékokat, de az időjárás ezt most nem engedte. „A Hell kiemelt támogatónk, hol termékekkel, hol anyagilag is segítenek minket, Mikulásra pedig meghívták a gyerekeket Joulupukkihoz” – mesélte az elnök.

A Mikulás Házban pedig igazi karácsonyi hangulat, kandalló, feldíszített fenyő, otthonos télapólak fogadta az alapítvány gyermekeit. És persze Joulupukki és manói köszöntötték a megszeppent kis vendégeket. A hatéves Balogh Máté is először megilletődve foglalta el helyét a Mikulás mellett. Joulupukki próbálta szóra bírni – persze a manótolmács segítségével. Amikor azt kérdezte, mit szeretne karácsonyra a kisfiú, azonnal érkezett a válasz: „Lego Cityt”. A Mikulás feljegyezte kívánságát és egy ajándékcsomagot adott át neki. Szaloncukor, csoki, mogyoró, gyümölcs lapult a zsákban. Mátéról és a Mikulásról egy közös fotó is készült. Kint a hideg ellenére felengedett a mosoly, a gyerekek már felszabadultan nézegették a télapócsomag tartalmát, és mesélték egymásnak, milyen volt a Mikulás. Most a Télapón a sor, hozhatja a Lego Cityt és a várva várt jó transzplantációs eredményt.

ÉM-NSZR


Miskolc - Ki szeretne találkozni Joulupukkival, a lappföldi Mikulással? Nem kell messze utazni, hiszen december 20-ig Miskolcon van, a miskolctapolcai Avalon Parkban megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában