Helyi közélet

2011.06.03. 17:55

VOSZ 05 a vállalkozók klubja

<p>Új seprő jól seper – tartja a mondás, s ez tökéletesen illik Ádám Imre elnökségére.</p>

A Vállalkozók és Munkavállalók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete tavaly megválasztott elnöke és a szervezet elnöksége nagy lendülettel látott hozzá ahhoz a munkához, amelynek célja, hogy a VOSZ ne egy átlagos érdekvédelmi szervezet legyen, hanem használják a szervezetben rejlő lehetőségeket. Ennek érdekében tavaly és idén is sok rendezvényt hirdettek, amelyeken tájékoztatták a vállalkozások képviselőit többek között az adó- és munkaügyi változásokról, a  Széchenyi Kártya Program kibővüléséről, az Új Széchenyi Tervről, de tartottak gazdasági fórumokat is. Emellett újra meghirdették a megyei Prima Díjat, és ezzel párhuzamosan tíz kategóriában kiosztották az év megyei vállalkozója címet is a tavaly novemberben tartott Prima Díj Gálán.

Új kapcsolatok

– Már tavaly megfogalmazódott az elnökségben, hogy jó lenne, ha a tagvállalkozóink megismernék egymást. Részben, mert együttműködésre és összetartásra sarkallhatnánk őket, s ily módon új üzleti kapcsolatok is születhetnének, másrészt baráti kapcsolatok is kialakulhatnak. Az elnökség végül megalapította a VOSZ 05 Vállalkozói Klubot (a 05 a megye kódját jelenti az adóhivatali  nyomtatványokon), amely ingyenes tagvállalkozóink számára, de nyitott mindenki felé, aki szeretne  csatlakozni – tudatta Ádám Imre a klub első, szerdai rendezvényét követően.

A klub elsődleges célja, hogy találkozási pontot, fórumot teremtsen a vállalkozóknak az őket érdeklő és érintő témák megvitatásához, szakelőadókkal segítse a munkájukat, megismertesse a tagok tevékenységét és termékeit, s hogy az új kapcsolatok révén felélénkítse a regionális piacokat.

– Nagyon fontos lenne, hogy ha vállalkozásaink hasonló feltételekkel kínálnak egy terméket vagy szolgáltatást, lehetőleg egymástól rendeljék meg, és ne a megyén kívülről – hangsúlyozta Ádám Imre.

A szerdai rendezvényen Bogár László közgazdász tartott előadást a helyi vállalkozókat érintő gazdasági folyamatokról, majd a vállalkozóké volt a terep. A klub programjaiban ugyanis kiemelt helyet kap a vállalkozók bemutatkozása, ami rendhagyó módon a miskolci színház tevékenységének megismertetésével kezdődött, Halasi Imre igazgató mutatta be a társulat ez évi szakmai elképzeléseit. Utána pedig a fóliagyártással foglalkozó WHIST Kft. termékeit ismerhették meg a jelenlévők. Mint Ádám Imre jelezte, a programba szeretnék minden alkalommal „becsempészni” a kultúrát, ez alkalommal Seres Ildikó színművésznő előadását tekintették meg. Ezután pedig kisebb csoportokat alakítottak, s moderátorok segítségével interaktív beszélgetés kezdődött a jelenlévő vállalkozások között.

Sikeres volt

 – Az első rendezvényen mintegy 40 vállalkozás képviseltette magát, és az érdeklődést jól jellemzi, hogy az 5 órakor kezdődő rendezvényen többen 9-kor is még ott ültünk. Sikeresnek ítéljük az első rendezvényt, hiszen a kitűzött cél már most is megvalósult, megismerkedtek egymással az itt lévő tagvállalataink. S reméljük, a havonta tartandó klub rendezvényeken a későbbiekben is számos üzleti kapcsolat születik majd – összegezte az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában