Helyi közélet

2015.11.06. 15:59

A nap receptje: Rántott karfiol sajtmártással

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hamar elkészül, laktató és még finom is.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hamar elkészül, laktató és még finom is.


Recept - Rántott karfiol sajtmártással

  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • egy fej karfiol,
  • só,
  • liszt,
  • tojás,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj a kisütéshez.
  • A sajtmártáshoz:

  • 2 deci tej,
  • 2 kanál liszt,
  • 2 tojás sárgája,
  • 10 deka margarin,
  • 10–15 deka reszelt sajt

  • Elkészítés:

    A karfiolt megmosom, rózsáira szedtem és sós vízben 10–15 percig főzöm. Amikor kihűl, megsózom, lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgatom és forró olajban szép aranybarnára sütöm.

    A tejbe lisztet teszek és állandó keverés mellett a tűzön besűrítem. A tűzről leveszem, hozzákeverem a tojások sárgáját, a margarint és végül a reszelt sajtot.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában