Helyi közélet

2015.10.28. 16:02

Újra Prima díj megyénkben

Miskolc - November 7-én tartják az átadógálát a Miskolci Nemzeti Színházban.

Miskolc - November 7-én tartják az átadógálát a Miskolci Nemzeti Színházban.

Ádám Imre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége B.-A.-Z. Megyei Szervezetének és a VOSZ országos szervezetének soros elnöke az Észak-Magyarország szerkesztőségében járva megerősítette: idén is lesz helyi Prima díj.

Immár hatodik esztendeje

Azt nyilatkozta:

– Immáron hatodik esztendeje rendezzük meg folyamatában a most már hagyományos B.-A.-Z. Megyei Prima Díjat, ahol a megye vállalkozói, gazdasági szereplői szűkebb pátriájukban is támogathatják a magyar szellemiség eredményeinek megőrzését, a magyar kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport fejlesztését, az eredmények megismertetését és elismerését.

Majd hozzáfűzte:

– Az alkotó-, értékteremtő tevékenység elismeréséből itt a megyénkben is hagyományt kellett teremtenünk: ez ma is a helyi VOSZ szervezet eltökélt célja. Az eddig megszervezett gálák sikere, a díjazottak összetétele szerencsére azt igazolták, hogy sikerült egy olyan ünnepi alkalmat teremtenünk, amely immáron a megyénk életének elválaszthatatlan része.

Szórakoztató és rangos

Az idei Prima díj gála november 7-én lesz a Miskolci Nemzeti Színházban. A menetrend az előző évekből ismert: a jelölteket addig megismerheti mindenki a médiákból – így az Észak-Magyarország hasábjairól is –, és lesz mód szavazásra is, hiszen a különféle kategóriák Prima díjasai mellett mindig van közönségdíj is.

A gála, az ünnepélyessége mellett – hiszen itt adják át a Prima díjak mellett a gazdasági díjakat is – szórakoztató és rangos művészeti produkció egyben. Az idén három kategóriában lesznek jelöltek megyénkben, mindhárom kategóriában három-három: magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet, magyar népművészet és közművelődés.

Ádám Imre elmondta, hogy kategóriánként húsznál is több jelölt közül választott az elnökség.

– A kilenc Prima díj-jelöltből három Prima díjast fogunk a gálán ünnepelni, akik 1-1 millió forintot és Mancs gyönyörű bronzszobrát vihetik haza – viszont akik már a jelöltek közé eljutottak, azok is győztesek, rájuk is büszkék vagyunk és tisztelgünk elért eredményeik előtt.

Év Vállalkozója díjakat is osztanak a gálán – ez is hagyomány már. A nyolc díjazott VOSZ-tag a legkülönfélébb kategóriákból kerül ki a kisvállalkozóktól kezdve a nagyobbakig.

Itt nem a vállalkozás mérete a lényeg, hanem a teljesítmény, az innovativitás, mindaz, amiért valaki példaként állítható a közönség elé. A VOSZ megyei szervezete mindezt országosan több mint negyvenezer, itt a megyénkben majd’ hatszáz vállalkozás képviselőjeként teszi.

Pezsgő élet

Megyénkben többségében mikro- és kisvállalkozások csatlakoztak, de VOSZ-tag számos középvállalkozás és nagyvállalat is. Ma a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete egy pezsgő szakmai és társadalmi életet élő, virágzó közösség, amely előtt még további perspektívák nyílnak.

A közösség munkájának elismerése is, hogy országos soros elnöke van most a VOSZ-nak immáron második évben: Ádám Imre személyében, aki e mellett továbbra is a B.-A.-Z. megyei VOSZ szervezet elnöke.

 


A jelöltek

  • Magyar Oktatás és Köznevelés
  • IV. Béla Általános Iskola Hejőkeresztúr
  • Gergely Péter Pál zenetanár, karnagy
  • Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik B.-A.-Z. Megyei Egyesülete
  • Magyar Építészet
  • Bodonyi Csaba építészmérnök
  • Puskás Péter építészmérnök
  • Rudolf Mihály építészmérnök
  • Magyar Népművészet és Közművelődés
  • Gombos István fafaragó, népi iparművész
  • Debreczeni Sándor késkészítő, népi iparművész
  • Zeleiné Pap Bernadett hímző, népi iparművész

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában