Helyi közélet

2015.10.15. 21:28

Van hol

<em>Nem is kicsit érzem magam az elmúlt hetekben türelmetlennek és ingerültnek, ami nem jó, főleg úgy, hogy olyanok is kapnak belőle, akiknek aztán tényleg semmi köze hozzá, és nem is érdemlik meg.</em> Pásztor Attila jegyzete.

Nem is kicsit érzem magam az elmúlt hetekben türelmetlennek és ingerültnek, ami nem jó, főleg úgy, hogy olyanok is kapnak belőle, akiknek aztán tényleg semmi köze hozzá, és nem is érdemlik meg. Pásztor Attila jegyzete.

Tudom azt is, hogy sok ok miatt nem jó, de elég annyi is, hogy maga ez az állapot nem tesz jót az agyamnak, és a reakcióim sem olyanok, mint általában, megfontoltak és célirányosak. Az okát még csak sejtem, de még magamnak sem árulom el, ráfogom vagy a szeszélyes, egyre inkább hidegre hajló időjárásra, vagy egyszerűen az őszi fáradtságra, amit szerintem nem csak én fejlesztettem ki a tavaszi után szabadon.

Persze van olyan apróság, ami ilyenkor kell: nyugtat a fülhallgató és a maximum hangerő, a punk&roll, a heavy metal. Igaz, hogy a szám a fülemig érjen, azért elrejtettem egy-két Lady Karnevált is a zenék között. Sokat jelent ez nekem, a kedvenc számokat hallgatva magamba szívom a bennük megénekelt és számomra elfogadható igazságokat, és elgondolkodom: tényleg, miért is vagyok stresszes? „Nem kell hajó, nem kell repülőgép, van mit ennem, van hol aludnom még” – szól a fülembe. Jelzem, nem vagyok minimalista, csak az apró dolgoknak is megtanultam örülni.


Budapest - A magyar felnőttek 86 %-a észlel magán bizonyos időközönként olyan tüneteket – ingerlékenység, feledékenység, mentális kimerültség – amelyek hátterében a romló agyi vérkeringés is állhat - derül ki a Trend Inspiráció Műhely reprezentatív felméréséből. A megkérdezettek nagy többsége ugyan fontosnak tartja az agyi vérkeringés egészségének fenntartását, ám mindössze minden harmadik ember tesz csak erre irányuló lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában