Helyi közélet

2015.10.28. 14:38

Mennyibe került a "behalt" Science?

Miskolc - Közérdekű adatot kért egy miskolci a Science Múzeum projekt kapcsán, választ eddig nem kapott.

Miskolc - Közérdekű adatot kért egy miskolci a Science Múzeum projekt kapcsán, választ eddig nem kapott.Mennyibe került a városnak a soha át nem adott projekt? – tette fel a kérdést Lőrincz István a Science Múzeum kapcsán. Mint ismert, az önkormányzat szeptemberben jelentette be, hogy végleg eláll a beruházás megvalósításától. A bejelentés után Lőrincz István mint miskolci lakos köz­érdekű adatokat szeretett volna megtudni, ezért először az önkormányzattól kért információt, de – elmondása szerint – a Miskolci Városfejlesztési Kft.-hez irányították, mondván, ők a projekt felelősei. A válasz­adási határ­idő október 16-án lejárt, de a cégtől semmilyen reagálás nem érkezett – tudtuk meg Lőrincz Istvántól. Azt is elmondta, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ingyenes jogsegélyszolgálatát kéri majd, hogy segítsenek neki jogi útra terelni az ügyet.

„A Miskolci Városfejlesztési Kft. közpénzből gazdálkodik, éppen ezért azt gondolom, az általam kért adatokat ki kellene adniuk. Többek között arra voltam kíváncsi, hogy a projekt 2009-es kezdetétől, dr. Kriza Ákos polgármester által idén szeptember 10-én történt elállásról szóló bejelentésig, milyen közbeszerzési pályázatokat írtak ki a Science-szel kapcsolatban. Illetve kértem, hozzák nyilvánosságra a pályázatokra beérkezett ajánlatok számát, valamint a győztes pályázóval kötött szerződéseket. Valamint szerettem volna látni az összesített listát mindazon számlákról, melyek a Finanszírozó Hatóság felé el lettek számolva” – sorolta Lőrincz István.

Idejében reagáltak

Megtudtuk azt is, nem ez volt az első adatigénylése, de ez volt az első eset, amikor semmilyen választ nem kapott.

„A miskolci önkormányzat és annak cégei korábban mindig idejében reagáltak közérdekű adatkérelmeimre. Azt gondolom, most is kellene, hiszen közel 1,5 milliárd forintról van szó, amit majd az adófizetőknek kell megfizetniük. Azt sem értem, hogy tavasszal miért mondta a városvezetés, hogy év végén megnyílik a múzeum, ha ez lett a vége…” – fogalmazott.

Megkerestük a Miskolci Városfejlesztési Kft.-t és az önkormányzatot is, Koczák Szilvia városházi szóvivőtől a következő választ kaptuk: „Szeptember végén a hivatal válaszolt Lőrincz úr megkeresésére, amelyben az állt, hogy forduljon az illetékes céghez, a Városfejlesztési Kft.-hez adatigénylésért. Információink szerint Lőrincz István nem kért közérdekű adatokat a Városfejlesztési Kft.-től. A beérkező leveleket ugyanis a szabályoknak megfelelően iktatják a cégnél”. A szóvivő szerint meg kell ismételni az adatkérést.

ÉM-NSZR


var __machform_url = http://imdigital.hu/machform/embed.php?id=282646 ;

var __machform_height = 463;


Miskolc - A trollokat is mozgósította a Science helyére meghirdetett ötletelésünk. Most megszavazhatják a Borsod Online Science főtrollját. Ki tudja, lehet, hogy az ő ötlete fogja megnyerni a döntéshozók tetszését. tovább »

Miskolc - Olvasóink küldik az ötleteket a Science helyére, van aki öregek otthonát vizionál oda, van aki egy miskolci Csodák Palotáját képzel el az épületbe. És van aki Waczak szállót. tovább »

Miskolc - Science Múzeum nem lesz Miskolcon, de a felállványozott fűtőművet még építik. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában