Mit építenek a nem épülő Science-en?

A Science-en még mindig dolgoznak. Miért?
A Science-en még mindig dolgoznak. Miért?
Miskolc – Science Múzeum nem lesz Miskolcon, de a felállványozott fűtőművet még építik.

Még mindig dolgoznak a Science Múzeum épületén. Az állványokon még az elmúlt héten is munkások voltak, úgy tűnt, mintha a szigetelést ragasztanák fel. Ez azért érdekes, mert a szeptemberi testületi ülésen dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette, elállnak a támogatástól, azaz nem épül meg a múzeum.

Miután észrevettük a munkásokat, megkerestük az önkormányzatot, arról érdeklődtünk, milyen teendő van még az épületen, ahol egyelőre nem épül semmi. Koczák Szilvia városházi szóvivő elmondta: „A korábban megkötött szerződés alapján a már megkezdett munkákat fejezik be a kivitelezők az épület állagának megóvása érdekében”.

Miskolc álma

Persze továbbra is kérdés, mi lesz az épülettel. Éppen ezért arra kértük olvasóinkat, ötleteljünk, gondolkozzunk együtt az ingatlan sorsáról. Kaptunk is már néhány javaslatot, elsőként azt, hogy diszkónak tökéletes lenne az épület. De volt, aki szerint kollégiumként, diákhotelként is működhetne. Agora levelezőfórumunkon is érkeztek ötletek: például az, hogy egy világcég összebútorozhatna ott az egyetemmel, kialakítva ezzel egy szellemi központot. És ugyancsak Agoránkon olvastunk egy másik hozzászólást: „Talán morbid, de lehetne ott egy emlékmúzeum Miskolcnak, az egykoron szebb napokat megélt városnak, ahol bemutathatnánk mindazt, ami egykoron jó volt itt és életet adott, a nehézipar, a könnyűipar letűnt emlékeit, de bemutathatnánk a remek terveket, ötleteket, amikből végül semmi nem lett, élén magával a Science Múzeummal. Lehetne ez a hely egy képzelt, virtuális Miskolc valóságos álma”.

ÉM-NSZR

Üres

Lehet-e egyébként csak így, leállítani egy nagyberuházást, azt hajtogatva: „zárt ülésen döntöttünk”, „zárt ülésen döntöttünk”? Elegendő-e üzenetnek, hogy a város kezdeményezésére a NAV vizsgálatot folytat, és majd ha annak vége, mondunk valamit, mi legyen az épülettel? ​Bujdos Attila írása. tovább »

Science Múzeum: hogyan nem épül meg?

Miskolc – Közel tízéves történet zárult le azzal, hogy szeptember 10-én dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette, eláll a város a Science Múzeum megvalósításától, az erről szóló nyilatkozatot még augusztusban írták alá az Emberi Erőforrások Minisztériumával. tovább »

Koli legyen a fűtőműből vagy pláza?

Miskolc – Többször beszámoltunk arról, hogy a Science Múzeum projekttől végképp elállt a városvezetés. Az erről szóló nyilatkozatot még augusztusban írták alá az Emberi Erőforrások Minisztériumával. De mi legyen az épülettel? Írja meg nekünk! tovább »

hirdetés
hirdet�s