Helyi közélet

2015.10.07. 14:30

Satu

<em>Vita sem férhet hozzá, hogy – Brüsszel ide, uniós korifeusok oda – kontinensünk első számú politikusa Angela Merkel. A német kancellár nélkül jelenleg senki nem hozhat semmilyen döntést, s ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy az EU három első vonalas vezetővel rendelkezik. Most mégis bajban van a világ legbefolyásosabb hölgye címet viselő kormányfő, akinek politikáját kikezdte a menekültválság</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Vita sem férhet hozzá, hogy – Brüsszel ide, uniós korifeusok oda – kontinensünk első számú politikusa Angela Merkel. A német kancellár nélkül jelenleg senki nem hozhat semmilyen döntést, s ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy az EU három első vonalas vezetővel rendelkezik. Most mégis bajban van a világ legbefolyásosabb hölgye címet viselő kormányfő, akinek politikáját kikezdte a menekültválság. Kolodzey Tamás jegyzete.

Elég volt tőle néhány „szerencsétlen” mondat, egy-két közös fotó, egyesek szerint helytelen döntés, amelyek következtében a korábban kikezdhetetlen Merkel satuba került.

Egyre hevesebben támadják hazájában, mondván: Németország megtelt, nem bír befogadni több migránst, és a megállíthatatlan áradatért a korábban annyira népszerű, tizedik éve hatalmon lévő pártelnököt teszik felelőssé. Az ottani kormány vezető erejét adó kereszténydemokrata unió legnagyobb főnökét már pártbeli riválisjelöltjei is kikezdték, bár közülük egyelőre még senki nem képes arra, hogy leváltsa. Merkel korábbi dicsfénye a múlté: a valaha kikezdhetetlen kancellár most éli pályafutásának legnehezebb szakaszát. Ha kényszerből irányt vált, akkor hiteltelensége miatt bukik meg. Így egyelőre kitart, de nagy kérdés, hogy ezt meddig teheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában