Helyi közélet

2015.09.10. 11:30

Szeptember végén kezdődik a festés Miskolcon

Miskolc - A miskolci önkormányzat idén útburkolati jelek felújító festésére 25 millió forintot különített el.

Miskolc - A miskolci önkormányzat idén útburkolati jelek felújító festésére 25 millió forintot különített el.

Megírtuk: előfizetőnk kérdezte, hogy mikor festik fel, vagy át a miskolci kerékpárutak sok helyen megkopott, eltűnt jelzéseit, amelyek hiánya balesetveszélyes. Két éve is feltettük ezt a kérdést az illetékeseknek.

Beszámoltunk arról is, hogy a miskolci önkormányzat kezelésében lévő úthálózaton újrafestik az útburkolati jeleket is, mintegy 11 000 négyzetméteren. A burkolati jelek teljes mennyisége a városban 19.800 négyzetméter. Ennek felújítása július végén kezdődött, először a közintézmények, iskolák környékén azért, hogy az iskolakezdésre a jobban látható zebra is segítse a biztonságos eljutást és hazaérkezést az iskolából. Augusztus 31-ig 2037 négyzetméter zebra újult meg Miskolc útjain.

Jelenleg is zajlik

– A munka ezzel nem állt meg, a főútvonalakon és az idegenforgalmi szempontból jelentős helyszíneken folytatódott és zajlik jelenleg is, ezt követi majd a kisebb forgalmú utcák, valamint a kerékpárutak útburkolati jelének újrafestése – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. – Az eredmény jól látható, a munkavégzés kevésbé, ennek oka, főleg a nagy forgalmú utak esetében, hogy este, éjszaka végzik mind a gépi, mind a kézi jelfestést. Az időjárástól is függ, de várhatóan szeptember végén, október elején újulnak meg a kerékpárutak felfestései több száz négyzetméteren.

A miskolci önkormányzat idén egyébként útburkolati jelek felújító festésére 25 millió forintot különített el.

Mennyi az annyi?

Ide tartozik az is, hogy a felújító festés mellett a nagymértékű nyári, és őszbe nyúló, várhatóan október közepéig tartó kátyúzás során 23 000 négyzetméternyi útfelület újul meg Miskolcon: ez 139 helyszínt jelent, ahol burkolati hibát javítanak és 15 400 négyzetméternyi aszfaltozást.

– Az utcák, utak javításánál is elsődleges szempont volt, hogy a közintézmények – iskolák, óvodák – előtt és a nagy forgalmú utakon szeptember 1-re végezzenek, ami megtörtént. Ez azt is jelenti, a kátyúzás 60–65 százalékos teljesítésen áll – tette hozzá Pásztor Imre. – Idén is a tavalyival megegyező összeg, bruttó 200 millió forint fordítható Miskolcon az önkormányzati fenntartású úthálózat fenntartására, amely ugyanúgy a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. feladata, mint a burkolati jelek felújítása.

ÉM-JLI


Miskolc – Lassan vége a bringás szezonnak, de még mindig nem pótolták a kerékpárutak megkopott jelzéseit. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában