Mikor festik át a jelzéseket a miskolci kerékpárutakon?

Akt.:
Kerékpárúton: itt még jól látszik a jelzés
Kerékpárúton: itt még jól látszik a jelzés - © Fotó: JLI
Miskolc – Lassan vége a bringás szezonnak, de még mindig nem pótolták a kerékpárutak megkopott jelzéseit.

Előfizetőnk kérdezi: mikor festik fel, vagy át a miskolci kerékpárutak sok helyen megkopott, eltűnt jelzéseit, amelyek hiánya balesetveszélyes? Két éve is feltettük ezt a kérdést az illetékeseknek.

Akkor – július közepén – azt válaszolta Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője, hogy a „kerékpárutak felfestését több helyen – például a Dózsa György úton – javították, újrafestették, ez a következő hetekben is folyamatos lesz, ezzel is felhívva egyrészt az autósok figyelmét, hogy egyes helyeken a kerékpárút az úttesten halad, de ez segíti a kerékpárosokat is az őket is védő szabályok betartásában”. Azon a nyáron úgynevezett alakító, egészségügyi és nyári metszéseket is végeztek ott, ahol a gyalogos, autós vagy a kerékpáros forgalmat zavarták a fák ágai.

Aki kerékpározik, láthatja: valóban kopottak több helyen a festések, de leginkább ott, ahol autós forgalom is van párhuzamosan a kerékpárossal. (Például a Görgey–Szemere vonalon.) Mivel szeptember van és megkezdődött az iskola és lassacskán a bringás szezonnak is vége, tényleg kíváncsiak vagyunk mikor kerül elő a sárga festék. Ezzel kapcsolatos kérdéseinket „ismét” bátorkodtunk elküldeni, választ erre a hétre ígértek.

ÉM-JLI
hirdetés


hirdet�s