Helyi közélet

2015.09.03. 21:34

SMark: Egyedülálló biztonság, száz új munkahellyel

Miskolc - Sorozatgyártásra vár a találmány. Még idén 100 munkahelyet ígérnek Miskolcon.

Miskolc - Sorozatgyártásra vár a találmány. Még idén 100 munkahelyet ígérnek Miskolcon.

Egyedülálló termékazonosító technológiát fejlesztett ki a miskolci székhelyű Vasbeta Kft., orosz közreműködéssel, az ELTE szakmai együttműködésével. A több mint két évig tartó, összesen 1 milliárd forintot meghaladó költségvetésű projekthez a fejlesztők 635 millió forintos EU-s támogatást nyertek.

A 4-szer 4 milliméter nagyságú SMark elnevezésű biztonsági címkék révén bármilyen tárgyi termék - a gyógyszertől a ruházati cikkeken át az autóalkatrészig - eredetisége egyszerűen beazonosítható. A termék nem távolítható el roncsolás nélkül, s bizonyítottan hamisíthatatlan.

A cég már eddig is több mint 50 mérnök-feltalálót foglalkoztatott, s ha a remélt támogatásokat megkapják, még idén 100 új munkahelyet létesítenek.

ÉM-SzK


Miskolc, 2015. augusztus 27., csütörtök (MTI) - Világhírre is szert tehet a miskolci Vasbeta Kft. Secure Mark (SMark) projektje, a hamisíthatatlan termékazonosító rendszer kifejlesztésére a cég több mint egymilliárd forintot fordított - hangzott el sajtótájékoztatón Miskolcon, csütörtökön. tovább »

Budapest, 2015. március 3., kedd (MTI) - A világon eddig sehol nem alkalmazott termékazonosító technológiát, egy olyan biztonsági címkét fejlesztettek ki magyar tudósok, amely használatával az eredetiség kétség nélkül azonosítható - hangzott el az SMark (Secure Mark) projekt keddi budapesti bemutatóján. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában