Helyi közélet

2015.09.06. 16:57

Musical és Miskolc 2015 - Nagyok és fiatalok együtt énekelnek

Miskolc - Japán fellépője is lesz a szeptember 25-i, Művészetek Háza-beli Musical és Miskolc gálának.

Miskolc - Japán fellépője is lesz a szeptember 25-i, Művészetek Háza-beli Musical és Miskolc gálának.

A musicalek kedvelőinek nagy örömére az idén is megrendezik a Musical és Miskolc gálaestet a Művészetek Házában. Különleges est lesz ez, hiszen Miskolcról és a megyéből induló, már elismert művészek lépnek majd föl ifjú tehetségekkel, akik még csak most bontogatják szárnyaikat.

Három évvel ezelőtt

A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóját augusztus 24-én a City Hotelben tartották, ahol Fekete Ágnes főszervező elmondta: Három évvel ezelőtt álmodták meg a gálaestet, és már akkor is az volt a legfőbb céljuk, hogy a fiatal tehetségek lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra, méghozzá úgy, hogy befutott művészekkel énekelhessenek egy színpadon.

Támogatják

Marien Anita, a miskolci önkormányzat kulturális és városmarketing osztályának vezetője úgy fogalmazott: örül, hogy ilyen kezdeményezés indult a városban. „Ez a város produkciója is, ezért lehetőségeinkhez mérten támogatjuk” – tette hozzá.

A gála fővédnöke Kamarás Máté musicalénekes, akinek pályafutása szintén Miskolcról indult, és ma már meghódította többek között Németország, Ausztria és Japán színpadait is. Ő arra emlékeztetett, hogy tulajdonképpen a Herman Ottó Gimnáziumban indult a karrierje, ahol a Nyomorultakban játszott. Jól emlékszik arra is, amikor már ismert énekesként ő nyújthatott segítséget a ma már az operettszínházban főszerepet játszó Veréb Tamásnak.

Cselepák Balázs, a győri és kaposvári színház művésze mindehhez azt tette hozzá: a Musical és Miskolc hatalmas előnye, hogy a fellépők nem versenyeznek egymással, ezért jókedvűen, felszabadultan tudnak kimenni a színpadra.

Igazi kulturális kuriózumot is tartogat az este, a gála fellépőinek sora egy másik földrészről érkezett előadóval is bővül. Kamarás Máté meghívására a rendezvényen részt vesz a japán Natsuki Yamaguchi.

ÉM-HE


Musical és Miskolc 2015 - Fellépők

A Musical és Miskolc gálán fellépő művészek szeptember 25-én a Művészetek Házában: Jancsó Dóra, Tunyogi Bernadett, Varga Andrea, Natsuki Yamaguchi, Cselepák Balázs, Veréb Tamás, Csiszár István, Kamarás Máté. A fiatal tehetségek: Balogh Zoé, Czelláth Panna, Jurák Lili, Keresztfalvi Bence, Muri Attila, és a Diósgyőri Gimnázium Diákszínpada.


Miskolc - A városhoz kötődő kiemelkedő előadók is fellépnek. tovább »

Miskolc - A városhoz kötődő kiemelkedő előadók is fellépnek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában