Helyi közélet

2015.09.01. 15:16

Bíróság elé állítják a volt pálházi háziorvost

Miskolc, Pálháza, Sátoraljaújhely - Kábítószertermesztés és „rabszolgatartás”. Két büntetőügyben is vádlott dr. Sz. K.

Miskolc, Pálháza, Sátoraljaújhely - Kábítószertermesztés és „rabszolgatartás”. Két büntetőügyben is vádlott dr. Sz. K.

Jelentős mennyiségű kábítószerre, termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás dr. Sz. K. I.r. és G. Cs. E. első- és másodrendű vádlottak ellen.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott – a volt pálházi háziorvos – tulajdonában lévő tanyán mezőgazdasági tevékenysége során több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő személyt alkalmazott, akik utasításai szerint végezték tevékenységüket. Az elsőrendű vádlott B. L. sértettet kézzel, nadrágszíjjal és slaggal rendszeresen ütlegelte, megöléssel fenyegette, és megtiltotta neki, hogy a tanyát az utasítása vagy engedélye nélkül elhagyja. A sértett a tanyán végzett munkájáért munkabért nem, csak szállást és ételt kapott.

A vádlott – engedély nélkül – a tanyája területén több rejtekhelyen fegyvereket tartott. Mindkét vádlott részt vett a dr. SZ. K. tulajdonában lévő tanya melletti kannabisztermelésben. Összesen 172 tő kannabisz növényt termesztettek. Az ültetvény gondozásában az elsőrendű vádlott utasítására a nála dolgozó személyek is részt vettek, akiknek nem volt tudomásuk arról, hogy azok kábítószer előállítására szolgáló növények.

A vádlottak a kendernövényeket levágták, majd azokat szárítás céljából elrejtették az ugyancsak a volt háziorvos, a vádlott által használt istállóépületében.

A másik ügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt indult eljárás dr. Sz. K. vádlott ellen, aki a vádirat alapján megfenyegette a tanyáján napi rendszerességgel ház körüli fizikai munkát végző sértettet azzal, hogy ha bárkinek is panaszkodni mer, vagy beszámol a tanyán tapasztalt dolgokról, illetve arról, hogy hogyan bánik vele, vagy a rendőrségen feljelenti, akkor megöli.

Mindkét ügyben a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság tart tárgyalást szeptember 2-án és 3-án. Az első napon a tárgyalást a vádismertetést követően a vádlottak kihallgatásával kezdik meg, majd délután egy sértett tanú meghallgatásával folytatják. Szeptember 3-án további tanúk meghallgatása várható.

ÉM-SZB


Pálháza, Sátoraljaújhely - A Sátoraljaújhelyi Városi Ügyészség vádat emelt egy pálházi háziorvos ellen, aki a vád szerint tanyáján kábítószert termesztett, és az ültetvényén három embert rabszolgaként tartott. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában