Helyi közélet

2015.08.26. 15:00

Régi és új

<em>Először jártam a megyei kórház új szülészetén. Találkoztam olyan, első gyermeküket váró házaspárral, akik szintén. A régi helyen voltak-e? Igen, a korábbi vizsgálatokra még oda mentek. A kispapa hozzátette: „Sőt, ha úgy vesszük, sokkal régebben is, hiszen ott születtem 1976-ban. Nemrég az édesanyám is elkísért, s meglepve jelentette ki: azóta nem sok minden változott”</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Először jártam a megyei kórház új szülészetén. Találkoztam olyan, első gyermeküket váró házaspárral, akik szintén. A régi helyen voltak-e? Igen, a korábbi vizsgálatokra még oda mentek. A kispapa hozzátette: „Sőt, ha úgy vesszük, sokkal régebben is, hiszen ott születtem 1976-ban. Nemrég az édesanyám is elkísért, s meglepve jelentette ki: azóta nem sok minden változott”. Szalóczi Katalin jegyzete.

Én is ezt éreztem, ahányszor beléptem a régi osztályra, nem csoda, ha megrohantak az emlékek. A tizenórás vajúdásoké, melyek közben felkeltettek a szülőágyról, mert kellett másnak a hely… A szülés utáni megaláztatásé, amikor „megfigyelés” gyanánt a szülőszoba folyosóján lepedővel letakarva, gurulós ágyon vacogtam, míg állapotomat nem találták kielégítőnek (közben ifjú orvosok nem épp szalonképes vicceket meséltek). A kórteremben pedig az éjszaka közepén az átfázás hatására ki kell mennem a vécére, amelyből csak egy volt a folyosó végén, erőm viszont nem volt ahhoz, hogy e nagy útra vállalkozzam…

Az új helyen mindezt már elképzelni is nehéz. Elektromos szülőágy, két szobánként egy vizesblokk, a babát már a szülőszobán keblére teheti az anya… Legyen jobb nekik!


Miskolc - “Jó kis hely, nagyon jól éreztük magunkat” – E mondatot nem egy hotelről, hanem egy szülészetről fogalmazta meg egy édesanya. A megyei új szülészetéről. tovább >>>


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában