Helyi közélet

2015.08.29. 16:05

"Csak vele tudjuk elképzelni a munkát!"

Aszaló, Miskolc - Az aszalói tantestület kiáll az iskola igazgatója mellett.

Aszaló, Miskolc - Az aszalói tantestület kiáll az iskola igazgatója mellett.Az Észak-Magyarország szerkesztőségébe jöttek el az aszalói általános iskola pedagógusai és dolgozói péntek délután, hogy elmondják: igazgatójukat, Nádasi Ildikót tisztelik, szeretik, és más vezetővel nem is tudnák elképzelni a közös munkát. Látogatásuk előzménye az volt, hogy pénteki cikkünkben arról írtunk, szerdán tüntetés volt az iskola előtt a frissen kinevezett igazgató ellen.

Emberséges

A pedagógusokat elkísérte szerkesztőségünkbe Bodnár Csaba, az aszalói képviselő-testület egyik tagja, aki elmondta: a tüntetők közmunkások voltak, akik munkaidőben, munkaterületüket elhagyva vonultak az iskola elé. A pedagógusok hozzátették: legtöbben olyanok, akiknek nincs is általános iskolás gyerekük. A tantestület értetlenül áll a történtek előtt, hiszen, mint mondták, Nádasi Ildikó igazgató lelkiismeretes, igazságos, szakmájához értő, jó vezető. Kiemelten figyel a hátrányos helyzetű gyerekekre, esélyegyenlőségi szakértő. Az iskolának egy év alatt több mint 11 millió forint pályázati pénzt szerzett. Felvette a kapcsolatot az iskola nyugdíjas pedagógusaival, akiket minden ünnepségre meghív. A gyerekekkel és kollégáival is emberségesen bánik. A pedagógusok jelezték: a problémát az okozza, hogy a település polgármestere nem nézi jó szemmel, hogy Nádasi Ildikó lett az igazgató. Pedig ez év márciusáig a polgármester elégedett volt az igazgató munkájával és az iskola működésével is. Az iskola és az önkormányzat közös ünnepségein (október 23., karácsony, farsang, március 15.) a diákok színvonalas műsort adtak.

– Mi csak Nádasi Ildikóval tudjuk elképzelni a további munkát. Mi szakmailag jobban meg tudjuk ítélni, hogy alkalmas-e az iskola vezetésére, mint a polgármester – mondták a pedagógusok.

Azt is elmesélték, hogy a diákok saját kezdeményezésükre aláírást gyűjtöttek az elmúlt tanév végén annak érdekében, hogy Nádasi Ildikó legyen az igazgató.

Törvénytelen

Bodnár Csaba képviselő mindehhez hozzátette: több hónapja nem volt képviselő-testületi ülés, amikor volt, a képviselők nem szólalhattak fel és indítványt sem nyújthattak be.

A polgármester önhatalmúlag dönt kérdésekben, és nem teszi nyilvánossá azokat a dokumentumokat, melyeknek egyébként nyilvánosnak kellene lenniük. A törvénytelenségeket Bodnár Csaba több ízben is jelezte a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatalnak.

Az iskola dolgozói leszögezték: a problémákat nem az utcán, hanem munkaértekezleteken és képviselő-testületi üléseken kellene megoldani.

ÉM-HE


Aszaló, Emőd - Két megyénkbeli településen is vitás helyzet alakult ki az iskolakezdésre. Aszalón tüntetés volt szerdán reggel az iskola előtt, aláírásokat gyűjtöttek, Emődön pedig a fenntartóváltás körül alakultak ki bonyodalmak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában