Helyi közélet

2015.08.25. 14:03

A Kubikban lesz a Miskolci VSC-nek az őszi végállomása?

Miskolc - Az elnök szerint, ha megkezdődnek a munkálatok, focicsapatuk az egyetemi pályára megy.

Miskolc - Az elnök szerint, ha megkezdődnek a munkálatok, focicsapatuk az egyetemi pályára megy.Az MVSC a múlt héten arról értesítette az MLSZ helyi igazgatóságát, hogy megyei I. osztályú csapata saját otthonában fogadja ellenfelét és nem költözik albérletbe. Ugyanis a Kubikban még nem kezdődtek el azok a munkálatok, amelyek végeztével a stadion képessé válik a diósgyőri napos oldal műtárgyainak és a világító-berendezésének befogadására.

Leküzdhető akadályok

A zöld-fehérek őszi pályahasználatával kapcsolatban megkerestük Illyés Miklós klubelnököt, aki ezt mondta:

– Az köztudott, hogy a sportágfejlesztési tervünket, amelyben a pálya gyepszőnyegének felújítása is szerepelt, a Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta. Most az a feladatunk, hogy feltöltsük a 102 milliós kvótánkat TAO-s pénzzel. A gyűjtéssel végezhetünk akár a hét közepén, de az is lehet, hogy csak hetek múlva. A tárgyalások intenzíven zajlanak és bizakodásra adnak okot. A kivitelezővel – mint az MVSC elnöke – akkor tudom megkötni a megbízási szerződést, ha a munkálatokhoz szükséges pénz a rendelkezésünkre áll. Az aláírás után akár másnap felvonulhatnak a munkagépek.

A tervek szerint az MVSC ezt követően az Egyetemi sporttelepen játszaná megyei I-es bajnokijait. Az ezzel kapcsolatos kérdésre, mely szerint nem félti-e a közelmúltban felavatott atlétikai centrumot az azt működtető Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatójaként, Illyés Miklós így felelt:

– A nagy értékű rekortán pálya állagát meg lehet óvni, ez csak hozzáállás kérdése. Megoldható a letakarása, miként a pályát védő biztonsági emberek mozgósítása is. Éppen most jártam az atlétikai centrumban és megnéztem a gyepszőnyeg állapotát. A legutóbbi országos bajnokságon a dobósúlyok nyomokat hagytak a pályán, ezeket a lyukakat homokkal töltjük fel és tömörítjük a pázsitot. A küzdőtér felfestése nem ördöngős feladat, miként a csapatok és a játékvezetők öltöztetése sem ütközik akadályba.

Labdarúgásra alkalmatlan

Más álláspontra helyezkedett dr. Madarász János atlétikai szakedző, országos versenybíró és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Atlétikai Szövetség volt elnöke:

– Labdarúgó mérkőzés az atlétikai centrumban? Ezt egyszerűen el sem tudom képzelni, ugyanis a komplexum teljesen alkalmatlan a futballra. A nyolc sávot lehetetlen letakarni, ennyi gumiszőnyeg a világon sincs. A dobóversenyek következtében sok helyen egyenetlenné vált a talaj, az öt-tíz centiméteres mélyedésekbe hiába öntenek homokot, azok besüppednek, és a gödrök súlyos bokasérüléseket okozhatnak. A dobópálya ketrece a pálya szélén van és ha focizni akarnak, akkor ezt a ketrecet a játékosok testi épségének védelme érdekében el kell onnan távolítani. A játékosok stoplis cipőt használnak, ez pedig nem azonos az atléták által viselt szöges lábbelikkel, az előbbiek a rekortán legnagyobb ellenfelei, „segítségükkel” szántani lehet. A pályáról kipattanó labdákért a futballisták még akkor is ki fognak futni, ha valamennyiük mellé fegyveres őrt állítanak és természetesen nem fogják levenni cipőiket…

Szóval ez az egész egy r­o­s­­s­z ötlet, amelynek megvalósulása esetén nagy kár érheti a több száz millió forintból felépített miskolci „ékszerdobozt”, melynek létrejöttéért sokat és sokat tettek.


Még nem hitelesítették

A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságán arról érdeklődtünk, hogy hitelesítették-e az egyetemi sporttelep labdarúgó pályáját – hiszen ez előfeltétele annak, hogy ott bajnoki mérkőzést rendezhessenek. Megtudtuk, hogy a licenceljárásra még nem került sor, mert ezt senki nem kérte. Ha az atlétikai stadionban bajnoki meccset kívánnak rendezni, akkor a helyszínre természetesen kimennek, de az eljárásról az igazgatóság aktívája nem akart részleteket elárulni.


Miskolc - Megkapták a szövetség jóváhagyását, ám némi idő kell ahhoz, hogy a több mint 100 millió forintot összeszedjék. tovább »

Miskolc - Az új stadion kivitelezésének időtartama tizennégy hónap. tovább »

Hosszú út vezetett az első komolyan vehető látványtervig, vagyis mostanáig. Összeszedtük az elmúlt tizenöt év termését Diósgyőri Stadionokból. tovább »

Miskolc - 1000 és 4200 forint között lehet jegyet váltani a DVTK őszi NB I-es labdarúgó bajnokijaira. tovább »

Miskolc - Amennyiben minden a terv szerint alakul, akkor az egyetemi pályán lesznek a megyei I-es focimeccsek. tovább »

Miskolc - 2017 nyarára lehet kész a stadion, ha minden úgy megy, ahogy manapság látszik. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában