Helyi közélet

2015.07.11. 15:34

"Óriási volt a csalódás és a felháborodás is!"

Miskolc - "<em>Azt hiszem írhatok kb 40-50 ember nevében, akik kedden a Művészetek Háza Béke termében szerettük volna megtekinteni a Saul fia című filmet. Sajnos nem sikerült</em>" - kezdi levelét felháborodott Olvasónk.

Miskolc - "Azt hiszem írhatok kb 40-50 ember nevében, akik kedden a Művészetek Háza Béke termében szerettük volna megtekinteni a Saul fia című filmet. Sajnos nem sikerült" - kezdi levelét felháborodott Olvasónk.

"Üdvözlöm! Azt hiszem írhatok kb 40-50 ember nevében, akik ma a Művészetek Háza Béke termében szerettük volna megtekinteni a Saul fia című filmet. Sajnos nem sikerült. A film 5 alkalommal állt le, mindannyiszor hosszú percekre majd amikor újra elindult nem onnan folytatódott ahol abbamaradt. Teljesen tönkretették a film által addig nyújtott élményt. A második leállás után kiment egy néző jelezni a hibát, de továbbra is kb. 20 percenként a fekete vásznat kellett néznünk elég hosszú ideig. Óriási volt a csalódás és a felháborodás is! A filmet nem is igazán lehetett érteni a mozigépész hozzá nem értése miatt. Elrontották pár ember napját! Utána nagy kegyesen a lincshangulat miatt visszaadták a jegy árát. Ezzel egyáltalán nem lettünk kárpótolva! Én biztos nem megyek máskor a Művészetek házába!"

A hőség miatt állt le a vetítő a moziban

Közleményben adott számot a sajnálatos technikai hibáról Bíró Tibor, a Cine-­Mis Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

„2015. július 7-én a 17:45-kor a Művészetek Háza Béke termében kezdődő előadás (Saul fia) vetítése többször megszakadt. Ezúton is szeretnénk elnézést kérni azoktól a nézőktől, akik erre az előadásra váltottak jegyet. A sajnálatos hiba rajtunk kívül álló okok miatt történt. Ezen a napon olyan mértékű hőség volt a mozi vetítőgépházában, hogy a digitális vetítőgép védelmi rendszere automatikusan kikapcsolt és leállította a vetítést. Többszöri újraindítási kísérletünk sem volt eredményes. A digitális vetítőgépek, melyeket közel három éve használunk, soha nem produkáltak hasonló hibajelenséget, hiszen az elmúlt években is voltak meleg nyári napok, azonban ezek a berendezések úgy vannak beállítva, hogy a számukra káros hőfok elérése esetén kikapcsolódnak. Az a néhány fok eltérés, ami kedden tapasztalható volt, elérte ezt a határértéket. Ezen tapasztalatból okulva a gépház klímaberendezésének bővítését már a következő napon megkezdtük és ez reményeink szerint megakadályozza a jövőbeni hasonló problémákat.”


Miskolc - Poklok pokla. Elveszett évszázad. Felméretlen veszteségek. Humanizmus. Interjú Nemes Jeles Lászlóval, a Saul fia című film rendezőjével. tovább »

Miskolc - Mindenkiről leolvad a múlt. Túl a jó és a rossz választásán. Zsigeri emberség. Boldog, emberhez méltó cél. Interjú: Röhrig Gézával, a Saul fia című, cannes-i nagydíjas magyar film főszereplőjével. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában