Helyi közélet

2015.07.01. 18:31

Jobbikos póló miatt vertek meg egy egyetemistát Miskolcon?

Miskolc - A Jobbik szerint egy a párt pólójában vizsgázni induló fiatalt vertek meg Miskolcon a Tiszai pályaudvaron. A rendőrség megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

Miskolc - A Jobbik szerint egy a párt pólójában vizsgázni induló fiatalt vertek meg Miskolcon a Tiszai pályaudvaron. A rendőrség megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben.

A Jobbik közleménye szerint június 22-én, a Tiszai pályaudvaron egy jobbikos pólót viselő vizsgázni induló encsi egyetemistára egy taktaszadai fiatalkorú (akinek a Jobbik valamiért fontosnak érezte, hogy megemlítse az etnikai hovatartozását - a szerk.) támadt rá: előzetes szóváltás nélkül vállon rúgta, és megütötte, miközben politikai hovatartozása miatt szidalmazta. A támadás után az elkövető és két társa vontra szállt, amit azonban a sértett közbenjárására a kalauz visszatartott a rendőrség kiérkezéséig. Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást.

A folytatásban Jakab Péter - a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke – leírja, hogy a Jobbik bízik az elrettentő erejű büntetés kiszabásában. „A hatóságoknak egyértelművé kell tenniük: ma Magyarországon megengedhetetlen, hogy bárkinek is erőszakot kelljen elszenvednie származása, vallása vagy épp politikai hovatartozása miatt. Az ilyen cselekményt a Jobbik mélységesen elítéli, egyúttal ugyanerre kérjük a többi pártot és jogvédő szervezetet is: álljanak ki a politikai nézetei miatt megvert jobbikos fiatal mellett.”

A Borsod Online megkeresésére, dr. Gaskó Bertalan r. alezredes szóvivő megerősítette, hogy az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított egy fiatalkorú ellen. A szóvivő elmondta, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint az eset az aluljáróban történt, és azt is megtudtuk, hogy a 16 éves taktaszadai gyanúsítottal együtt lévő két másik személy sem tettesi, sem részesi minőségben nem vett részt a bűncselekmény elkövetésében.

BOON

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában