Helyi közélet

2015.07.02. 17:11

Felsőzsolcai vesztegetéses ügy - Az ítélőtábla hatályon kívül helyezte

Debrecen, Felsőzsolca, Miskolc - Megismételt eljárásban tárgyalja a Miskolci Törvényszék a felsőzsolcai vesztegetéses ügy egy részét.

Debrecen, Felsőzsolca, Miskolc - Megismételt eljárásban tárgyalja a Miskolci Törvényszék a felsőzsolcai vesztegetéses ügy egy részét.

A felsőzsolcai vesztegetéses ügyként elhíresült esetben a legfelső hatóságként eljáró Debreceni Ítélőtábla az idő múlására való tekintettel – idén januári döntésében – az elsőrendű vádlott börtönbüntetését 5 év 6 hónapra enyhítette, a harmadrendű vádlott esetében pedig 2 évre mérsékelte a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaidejét, valamint mellőzte a pénzbüntetést.

Az indoklással volt a baj

Az ítélőtábla szerint a törvényszék a másodrendű vádlott vonatkozásában nem tett eleget indokolási kötelezettségének, ezért hatályon kívül helyezte az ítélet őt érintő részét és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. Az ítélőtábla egyebekben helyben hagyta az elsőfokú ítéletet.

A Debreceni Ítélőtábla jogerős döntésében tehát hatályon kívül helyezte K. L. ZS. másodrendű vádlott vonatkozásában a vezető beosztású hivatalos személy által kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a Miskolci Törvényszék első fokon meghozott ítéletét.

A hatályon kívül helyezés folytán a megismételt eljárást a törvényszék csütörtökön kezdte el az érintettek és a jogi képviselők jelenlétében.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában