Helyi közélet

2015.06.24. 11:18

Szalamander felvonulás: Legyenek gyertyák, mécsesek az ablakokban!

Miskolc - "<em>Miskolc egyik leghangulatosabb eseményére kerül sor szerdán. Egyetemünk végzős diákjainak fáklyás felvonulása, a Szalamander 21:20-tól a Polgármesteri Hivatal-Villanyrendőr-Kazinczy u. (Földes Ferenc Gimnázium) útvonalon halad.</em>" A Miskolc a múltban Facebook-csoport felhívása.

Miskolc - "Miskolc egyik leghangulatosabb eseményére kerül sor szerdán. Egyetemünk végzős diákjainak fáklyás felvonulása, a Szalamander 21:20-tól a Polgármesteri Hivatal-Villanyrendőr-Kazinczy u. (Földes Ferenc Gimnázium) útvonalon halad." A Miskolc a múltban Facebook-csoport felhívása.A Földes Ferenc Gimnáziumnál emléktáblát avat a Szalamander közössége arra emlékezve, hogy a Nehézipari Műszaki Egyetem 1949-ben ebben az épületben kezdte meg az oktatást.

A Szalamander útvonalán élőket kérjük, hogy - a hagyományok alapján - szíveskedjenek egy-egy gyertyát, mécsest elhelyezni ablakaikban, ezzel megköszönve a város lakosai nevében a végzős diákoknak, hogy településünk egyetemét választották.

Amennyiben nem is ezen az útvonalon élsz Te, kedves Olvasó akkor, is örömmel várunk a Szalamander útvonalán illetve ha ezen felhívást megosztod, talán nagyobb valószínűséggel eljut azokhoz, akik az útba eső épületekben laknak.

Köszönjük

Jó szerencsét!

Üdv az Erdésznek!

Legyen fényes sikere a Kohásznak!

Tisztelet a Gépésznek!

Igazságot a Jogásznak!

Pénzt a Gazdásznak!

Vivát Bölcsész!

Egészséget a Világnak!

Hangot a Zenésznek!


Miskolc - Elkészült a tábla, amely emlékeztet arra, hogy valaha az egyetem is „földesista” volt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában