Helyi közélet

2015.06.20. 20:55

Klasszikusok, kortársak a bábszínházban

Miskolc - Bemutatókban és szakmai eredményekben gazdag évadot zárt a miskolci Csodamalom Bábszínház.

Miskolc - Bemutatókban és szakmai eredményekben gazdag évadot zárt a miskolci Csodamalom Bábszínház.

A klasszikus darabok mellett kortárs meséket is színpadra vittek. Az utóbbi közül Szabó Attila, a bábszínház igazgatója Vitkolczi Ildikó: Walter, a falra festett sárkány című meséjét emelte ki. „Végre egy miskolci szerző művét vihettük színpadra, és nagy sikerrel játszottuk ezt a meseregény-adaptációt” – fogalmazott az igazgató.

De a sikeres előadások között említette a Lúdas Matyit is – amely hagyományos kesztyűs, paravános bábjáték volt –, illetve a Kököjszi és Bobojsza mellett Az elvarázsolt egér­kisasszony bemutatóját.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi igazgató, Tulipán Gábor emlékének is adóztak az idén: az általa rendezett Holle anyót ugyanis felújították és műsorra tűzték a Csodamalomban.

Miskolc mellett játszottunk külföldön is – Lengyelországban, Németországban, Erdélyben –, közel 300 előadásunk volt és több mint 32 ezer néző volt kíváncsi ezekre. Elmondhatjuk, a bábszínház fontos szerepet tölt be a város kulturális életében” – hangsúlyozta Szabó Attila.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában