Helyi közélet

2015.06.08. 13:25

Dugulás okozta az ózdi strandbezárást

Ózd - A kánikulai hőségben a kellemetlen döntést az emberek érdekében kellett meghozni Ózdon.

Ózd - A kánikulai hőségben a kellemetlen döntést az emberek érdekében kellett meghozni Ózdon.Az ózdi strandon is tombolt a kánikula az elmúlt hétvégén. Vasárnap délután 2 órakor mégis bezárt a létesítmény. Az embereknek el kellett hagyni a medencét, sőt a fürdő egész területét is. Nem várt műszaki hiba adódott, nem sokkal a nyitás után.

- Húsz napunk volt arra, hogy június 1-jére minden szempontból felkészüljünk, de egy ilyen váratlan dugulásra előzetesen nem lehet számítani – mondta az eseményekkel kapcsolatban Veres Zoltán, az Ózdi Sport – és Élmény Központ ügyvezetője. – Ezt megelőzően 8-9 hónapig állt a strand, a 35 éves vezetékek pedig folyamatosan rozsdásodtak. Természetesen kitakarítottuk a rendszert, de valami mégis maradt benne, ami előidézte a hétvégi problémát.

Veszélyben voltak

Húsz köbméter víz folyt el, amit a medence már nem bírt tartani. A nagyobb gondot az jelentette, hogy a többlet befolyt abba a gépházba, ahol az ipari árammal működő szivattyúk dolgoznak. Félő volt, hogy az áramot a víz visszavezeti a medencébe, ebben az esetben a fürdőzők élete is veszélybe került volna.

- Az emberek érdekében hoztuk meg a lehető leggyorsabban ezt a döntést – folytatta Veres Zoltán. – Lehet, hogy akkor szinte mindenkit kellemetlenül érintett, de nem volt más választásunk. Ebben a pillanatban ötszázan tartózkodtak a fürdő területén, ebből a szempontból pont a legrosszabbkor jött a meghibásodás. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy túl nagy anyagi kár nem keletkezett. A víz ugyan a medence környékén fölnyomott néhány járólapot, de ezt a kollégáink már kijavították.

Veres Zoltán hozzátette: a látogatókat kártalanították, aki kérte, annak visszafizették az aznapi belépő árát. Aki nem tartott igényt a pénzre, az egy tetszőleges napon a régi jegyével ismét ellátogathat az ózdi strandra. Hétfőn egyébként a megszokott rendben kinyitott a létesítmény, a műszaki hibát még vasárnap, néhány óra leforgása alatt elhárították.

ÉM-ME


Az ózdi önkormányzat közleménye

Vasárnap technikai okok miatt időlegesen be kellett zárni az Ózdi Strandot egy váratlan, ám sajnos egyre időszerűbb műszaki probléma felbukkanásának következményeként. Egy -a vízvisszaforgató rendszerben keletkezett dugulás miatt- a víz nem tudott megfelelően visszakerülni a medencébe, ahonnan nagy mennyiségben lökődött ki a partra is. Az így beállt rendellenes működés problémákat okozott a gépházban is, ahol a hirtelen nyomásváltozás és a betóduló víz hamar elérhette volna az elektromos eszközöket is. A vendégek biztonsága érdekében ezért azonnali beavatkozásra volt szükség, így a strandot kiürítették. A hibákat mára kijavították, így a strand a megszokott módon, biztonságosan üzemel tovább.


Ózd - "Vasárnap délután 14 órakor parancsolták ki a vendégeket a medencéből, a nap legmelegebb óráiban strand nélkül maradtak a vendégek. A medence fala ugyanis beszakadt!" - írja Olvasónk. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában