Helyi közélet

2015.06.13. 13:46

Avalon Park: kész a HELL családi élményparkjának első üteme

Miskolc - Elektromos gokart pálya és Maya Játszóház várja többek között a családokat.

Miskolc - Elektromos gokart pálya és Maya Játszóház várja többek között a családokat.

Európában is egyedülálló erdei elektromos gokart pályát, 2500 négyzetméteres szabadtéri játszóparkot, Sörkertet, szabadtéri színpadot, valamint műfüves futsalpályát avattak pénteken Miskolctapolcán a HELL cégcsoport beruházása, az Avalon Park részeként. Pontosabban az első ütemben elkészült elemeket avatták fel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közreműködésével.

A mintegy 5,5 milliárd forint összértékű turisztikai beruházás végső formájában októberre készül el, ekkor vehetik majd birtokba a vendégek az Avalon **** Superior Hotelt, a rönkház apartmanokat, valamint a 80 fő befogadására alkalmas éttermet. A beruházás több mint 90 új munkahelyet teremt – hangzott el az avatóünnepségen.

A legnagyobb magánberuházás

Varga Mihály szerint az év legnagyobb turisztikai magánberuházása a régió meghatározó turisztikai létesítményeként jelentős számú látogatót vonz majd a környező országokból is, tovább növelve Miskolc vendégforgalmát.

– Ez a beruházás is bizonyítja ugyanis, hogy Miskolc visszakerült a turizmus térképére. Ráadásul egy olyan ötletnek köszönhetően, amely példát ad a turizmus fejlesztésére, a környezettudatosságra és a társadalmi felelősségvállalásra is – hangsúlyozta Varga Mihály.

Hozzátette: az országban másodikként az észak-magyarországi térségben nőtt legdinamikusabban a turisztikai forgalom, ezen belül Miskolcon 21 százalékkal ugrott meg a vendégéjszakák száma. Mint mondta, attrakciók nélkül nem létezhet a turizmus, hiszen az utazásoknak éppen az a lényege, hogy minél különlegesebb élményt tapasztalhassunk meg. Az itt megvalósuló fejlesztéseknek is köszönhetően az ország nemzetközi összehasonlításban is egyedi, kreatív és minőségi szolgáltatást képes nyújtani – jegyezte meg.

Ezt hangsúlyozta dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki szerint a tapolcai fürdőben és az Avalon Parkban elindult és részben már megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően kijelenthető, hogy Miskolctapolca felébredt Csipkerózsika-álmából.

– Abból a kényszerű álomból, amely a ’90-es években kezdődött a Juno Hotel, majd pedig a tapolcai strand bezárásával. S oly sokáig tartott, hogy az itt élők már a városrész leválását kezdeményezték. Szerencsére sikerült őket meggyőzni, és az elindult beruházások bizonyítják, hogy érdemes volt várni, mert Miskolctapolca újra a régi fényében fog ragyogni – mondta.

Itt is lehet értéket teremteni

– A HELL cégcsoport újabb látványos beruházással bizonyította be, hogy hisz abban, hogy a hátrányos helyzetű Kelet-Magyarországi régióban is lehet értéket teremteni. A Bükk szívében mintegy 5 hektáros területen megvalósuló családi szórakoztató- és élménypark egy olyan turisztikai projekt, amely sokrétűsége révén szálláshelyet, éttermet és számos aktív és passzív kikapcsolódási lehetőséget kínál minden korosztály számára. Élmény a természetben – eme szlogenünk jegyében valósul meg a környezettudatos beruházás természetbarát alapanyagokból – emelte ki Halász Anikó , az Avalon Park Kft. ügyvezetője a megnyitón.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában