Helyi közélet

2015.05.22. 08:37

Közlemény - Jobbik: Reagálás Bükkábrány polgármesterének közleményére

Bükkábrány - <em>Magam és a Jobbik nevében is határozottan visszautasítom a Szalai Szabolcs közleményében leírt vádat, miszerint "a Jobbiknak és Szajlai Jánosnak az a célja, hogy a pillanatnyi népszerűség reményében negatív színben tüntesse fel egy dinamikusan fejlődő település önkormányzatát.” - </em>olvasható Szajlai János közleményében<em>.</em>

Bükkábrány - Magam és a Jobbik nevében is határozottan visszautasítom a Szalai Szabolcs közleményében leírt vádat, miszerint "a Jobbiknak és Szajlai Jánosnak az a célja, hogy a pillanatnyi népszerűség reményében negatív színben tüntesse fel egy dinamikusan fejlődő település önkormányzatát.” - olvasható Szajlai János közleményében.

Amennyiben ez így lenne, már az üggyel kapcsolatos első, 2014 júniusi adatkérésem után nyilvánosság elé tártam volna a közérdekű adatok kiadásával kapcsolatos hiányosságokat. Az Önkormányzat már ekkor is rendelkezett közzétételi szabályzattal, ez alapján kértem a szabadidőpark beruházás során keletkezett adatok kiadását. Bírósághoz, csak akkor fordultam, mikor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság állásfoglalását is figyelmen kívül hagyva ismételten nem kaptam választ.

Aggályosnak tartom, hogy a megfelelő jogi végzettséggel rendelkező szakmai háttér ellenére bírósági döntés szükséges ahhoz, hogy a törvény egyértelmű szabályozása érvényesüljön.

Végezetül kijelentem, hogy elveim és a Jobbik Magyarországért Mozgalom alapelvei alapján a pillanatnyi népszerűséggel szemben, a hosszú távú tisztességes, a település érdekeit szem előtt tartó munkát tatom fontosnak és elfogadhatónak.

Szajlai János, a Jobbik Bükkábrányi Szervezetének enöke


Bükkábrány - Bükkábrány község Önkormányzatának Képviselő testülete - amelyben két FIDESZ- KDNP-s és 5 független jelölt foglal helyet - elkötelezett a lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása mellett. A testület ülései nyilvánosak, azokat a helyi televízió közvetíti, ezen kívül rendelkezünk rendszeresen megjelenő helyi újsággal, valamint a honlapunkon is igyekszünk tájékoztatni a lakosságot a településen történtekről és a tervekről. Úgy gondolom, hogy méretünkhöz képest széleskörű ez a kommunikációs felület. tovább »

Bükkábrány, Miskolc - A Fidesz egyik fő választási ígérete 2010-ben Bükkábrányban is az átláthatóság volt. Mint mondták, ügyelni kell a pénzügyek nyilvánosságának, a jelentős anyagi áldozatokat követelő projektek lakossággal történő egyeztetésének biztosítására. Ennek ellenére 2014-ben megtagadták a Jobbik közérdekű adatkérését a bükkábrányi szabadidőpark-beruházás szerződéseinek, számláinak vonatkozásában. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában