Helyi közélet

2015.05.05. 17:57

Közlemény - Fidesz-KDNP: Szezonkezdet - A maradék fészekrakók kilakoltatása

Miskolc - A fészekrakó ügy, a fészekrakók, a 2010-­es évekre már nemcsak az avasi és a diósgyőri városrészek lakóinak mindennapjait keserítették meg, ügyük összvárosi problémahalmazzá terebélyesedett.

Miskolc - A fészekrakó ügy, a fészekrakók, a 2010-­es évekre már nemcsak az avasi és a diósgyőri városrészek lakóinak mindennapjait keserítették meg, ügyük összvárosi problémahalmazzá terebélyesedett.

Mint az köztudott, a fészekrakók a város bizonyos részeit a Gyurcsány-kormány konkrét intézkedései nyomán, a miskolci MSZP-­s városvezetés megbocsáthatatlan tehetetlenkedése közben özönlötték el. Bő két esztendő szisztematikus jogi és pénzügyi előkészületei után, a Fidesz-­KDNP-­s városvezetésnek 2013. október elsején sikerült megszabadítania az első fészekrakótól az Avast. Azóta, a 173 fészekrakós lakásból 112-­ből lakoltatták ki, a túlnyomó többségükben összeférhetetlen elemeket.

Az utóbbi időszakban, a kilakoltatási moratórium, illetve a vonatkozó törvény módosítása révén bekövetkezett szünet miatt álltak le időlegesen a kilakoltatások. Köszönhetően - egyebek között ­ a miskolci politikai lobbi erőteljes "beindulásának", mára minden akadály elhárult az újabb kilakoltatási hullám elől. Olyannyira így van ez, hogy ma került sor a Klapka György utcában a 2015­-ös első fészekrakós lakás átvételére.

A körülmények elborzasztóak voltak: a mintegy 3 millió forintos forgalmi értékű lakás "tulajdonosainak" sikerült 9 millió forintos hiteltartozást és mintegy 15 millió forintos közüzemi tartozást felhalmozniuk. Ezek az elképesztő számok csak még határozottabbá teszik a városvezetést abban, hogy heteken belül a már most kilakoltatásra kész további 20 ingatlanból is kikerüljenek a fészekrakók.

Az őszi kilakoltatási moratóriumig, a tervek szerint, ezen felül még 20 lakás kerülhet városi kézbe. Az utolsó néhány lakás kiürítése pedig nem a mostani bejáratott módon történik majd, hanem különféle jogi eljárások következményeképpen.

- Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában