Helyi közélet

2015.05.14. 16:37

Közlemény - DK: Terjedő ragály Mezőkövesden is?

Mezőkövesd, Miskolc - Nem a sporttal és főleg nem a mezőkövesdi fociklubbal van baj, hanem azokkal a politikusokkal, akik a sportot a Fidesz hatalom kiszolgálójává silányították.

Mezőkövesd, Miskolc - Nem a sporttal és főleg nem a mezőkövesdi fociklubbal van baj, hanem azokkal a politikusokkal, akik a sportot a Fidesz hatalom kiszolgálójává silányították.

Manapság ajándékosztó „uralkodók” járják az országot, hogy fejlesztések ígéretével próbálják csillapítani az emberek dühét, ami az egészségügy, oktatás, szociális ellátás több éve tartó megsarcolásának természetes következménye.

Orbán Viktortól már megszoktuk ezt a magatartást, mostanság azonban egyre több alvezére veszi át, Mezőkövesden éppen Tállai András államtitkár, a helyi focicsapat elnöke.

Milyen ajándékot hozott? Újabb 400 millió forint a futball stadion korszerűsítésére, fedett főlelátó, kiszolgáló egységek, parkolók létesítésére.

Az elnök víziója egy 5000 fős, nemzetközi mérkőzésekre alkalmas, telt házat vonzó, építészetileg lenyűgöző létesítmény. indez egy 17 ezres városban, amelynek futball csapata egy szezont élt meg az első osztályban és most, amikor éppen 12-re csökkentik az első liga csapatainak számát.

Bizonyosan értelmetlen költés, a helyi fociklub elnöke leginkább önmagát reklámozza a mi adónkból.Értelmetlen, mert nem a stadion építészeti minősége, hanem a futball színvonala vonzza a nézőket és teremt nemzetközi érdeklődést.

Azért, hogy ne nagyon lógjon ki a lóláb, szó van más sportfejlesztésről is: az Utánpótlás Centrumról, ahol szinte Felcsút ismétlődik, mert újra kell csinálni a tavaly felújított pályát, városi szabadidő centrumról, városi uszodáról, nemzetközi edzőtáborról. Kár, hogy ezekre a fejlesztésekre vagy még nincs pénz, vagy faházak korszerűsítése jelenti a 21. századot.

Volna hova tenni azt a 400 millió forintot, akár a városban, akár a híres üdülőterületen, a Zsóryban, ahol a 21. századi színvonalú fürdőt igénytelen környezet veszi körül.

Kiáltó a különbség, a valós fejlesztési igény és a valóságtól eltávolodott politikus ajándékai között. Véget kell vetni ennek az új ragálynak, amely ismét milliárdokat szór el értelmetlen célokra.

A 2016-os költségvetésben például 4 stadionra átlag 3 milliárd forintot, míg a tornaterem vagy tanuszoda programra mindössze 3 milliárd forintot. Előre hozott választás kell 2016-ban, hogy Mezőkövesden is az fejlődjön, amire valóban szükség van.

- Kulcsár Ildikó, DK Miskolc -



Mezőkövesd - A Fidesz Mezőkövesdi Szervezete aljas provokációnak tartja a Gyurcsány párt elnökségi tagja, Szűcs Erika közleményét. tovább »

Mezőkövesd, Miskolc - Szűcs Erika Megyei Önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tartott a mezőkövesdi futballklub bejáratánál. Elmondta véleményét és javaslatait arról a látványberuházásról, amit a futballklub 400 millió forintos állami támogatásból fog megvalósítani. tovább »

Budapest, Mezőkövesd - Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára személyesen büszkélkedett el Facebookján azzal, hogy ötezer férőhelyes stadiont kap a 16 ezres lélekszámú Mezőkövesd. Tállai a helyi futballklub, a Mezőkövesd Zsóry FC elnökeként különösen örülhetett a stadionra kapott, összesen 400 millió forint közpénznek. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában