Helyi közélet

2015.03.18. 15:19

Nándi négy napig feküdt az árokban

Miskolc - A műtét költsége 100 ezer forintos nagyságrendű: a MÁSA támogatást kér.

Miskolc - A műtét költsége 100 ezer forintos nagyságrendű: a MÁSA támogatást kér.A Facebookon kaptunk bejelentést, mely szerint Hidasnémetinél, a főút melletti árokban fekszik egy kutya – tudtuk meg Kisfalvi Nyinától, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) elnökétől. – Azt hitték, hogy a kutya már nem él, de Szarka László helyi lakos észrevette, hogy a kutyus még él, mozog. Hazament, majd a kisfiával, Dániellel visszamentek a helyszínre és etették, itatták. Alapítványunk közben segítséget kért a kutyus Miskolcra szállításához a helyi önkormányzattól, de legnagyobb sajnálatunkra senki sem tudott segíteni. A megosztásokon keresztül a miskolci Ujj Péter felajánlotta a segítségét és behozta a kutyust hozzánk múlt kedden.

A Nándi névre hallgató kutyusnak – mint az kiderült – eltört a jobb mellső és hátsó lába is, ráadásul legalább négy napot feküdt az egyéves eb az árokban étlen-szomjan. A protokoll szerint altatás várt volna a kutyára, de…

– „Egyszerű” törésről van szó! Nem ízületi, nem bonyolult, amitől a kutya hónapokig szenvedne a lábadozás alatt – tette hozzá Kisfalvi Nyina. – Azóta Nándi már az előzetes megbeszélések után Nyíregyházán van, ahol kedden a tervek szerint meg is fogják műteni.

A műtét költsége azonban elég nagy összeg, 100 ezer forintos nagyságrendű. A MÁSA kéri, hogy aki teheti, támogassa a műtét költségeit. Számlaszámukra is lehet utalni „NÁNDI műtéti költség” megjegyzéssel vagy a menhelyen, illetve a Népkerti állatorvosi rendelőben a gyűjtőkbe, házi pénztárukba is lehet „dobni”. A műtét után természetesen a rehabilitációt a MÁSA végzi, ők is keresnek majd gazdit Nándinak.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában