Helyi közélet

2015.03.04. 11:38

Közlemény - A bükkábrányi önkormányzat válasza a Jobbik közleményére

Bükkábrány - Bükkábrány Község Önkormányzatának közleménye, reagálás a Jobbik helyi elnökének írására.

Bükkábrány - Bükkábrány Község Önkormányzatának közleménye, reagálás a Jobbik helyi elnökének írására.A település Képviselő-testülete döntéseivel mindig szem előtt tartotta és ezután is szem előtt tartja a helyi lakosság, családok, nyugdíjasok és gyermekek érdekeit!

Az elmúlt évben különböző szociális támogatásokra az önkormányzat 22,4 millió Forintot fizetett ki. Ezen belül a szociális és gyermekétkeztetés támogatása 7.807.000 összeget tett ki. A térítési díjakat az önkormányzat az elmúlt 2 évben nem emelte. A februári díjemelésnél figyelembe kellett vennünk a 2015. február hó 01 napjától ajánlott nyersanyagnorma a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás egészségügyi előírásokról szóló 37/2014.(IV.30.) EMMI rendeletet és az OÉTI munkatársai által készített

„ A rendszeres étkezést biztosító, szervezett élelmezési ellátás keretében szolgáltatott élelmiszerekre vonatkozó táplálkozás egészségügyi előírásokról” rendelet alapján, a „mintamenza” irányelveit.

Lényeges, hogy a szociálisan legrászorultabb gyermekek ingyen étkeznek, mind az óvodában és bölcsődében, mind pedig az iskola menzáján, a rászoruló nyugdíjasoknak pedig kedvezményes étkeztetést biztosítunk, így csak egy szűkebb kör marad, akik a teljes árat fizetik.

Az önkormányzat más területeken is nagy hangsúlyt fektet a családok támogatására. A környéken, egyedülálló módon 40 ezer Forint születési támogatásban részesítünk minden családot, akinek gyermeke születik. Azoknak az általános iskolásoknak, akik nem ingyen kapják a tankönyvet tankönyvtámogatást biztosítunk 5 ezer Forint összegben. A középiskolások esetén ez szintén 5 ezer Forint, felsőoktatásban tanulóknál pedig , akik nem részesülnek Bursa Hungarica ösztöndíjban 10 ezer Forint. Bursa Hungarica Felsőoktatási ösztöndíjat 16 fő kap, Arany János Tehetséggondozó Programban pedig 4 főt támogatunk éves szinten összesen 740.000 Ft összegben. Ezeken a jogcímeken 1,5 millió Ft támogatást adunk évente.

A szociálisan rászorulók részére minden évben tüzelőt (szén és tűzifa) biztosítunk összesen 2.3 millió Forint értékben. A képviselő testület rendszeresen állapít meg rendkívüli szociális segélyt (március 1-től rendkívüli települési támogatás) a nehéz helyzetbe kerülőknek.

Az önkormányzat, az itt letelepedni szándékozó első lakáshoz jutó fiataloknak, a helyi rendelet alapján támogatást biztosít, amely új ház építése esetén 300 ezer, használt lakás vásárlás esetén pedig 150 ezer forint. Ezen kívül az elmúlt évben 3 fiatal család kedvezményes feltételekkel juthatott önkormányzati ingatlanhoz, hogy elkezdhesse a nagybetűs életét.

Bükkábrány Község Önkormányzat Képviselő Testületének elhivatottságát mutatja, hogy folyamatosan azon dolgozunk, hogy a település élhetőbb, szerethetőbb és fejlettebb legyen. A helyben lakók iránti elkötelezettségünk bizonyítéka, hogy az elmúlt években felújítottuk, bővítettük az óvodát, az iskolát és a legkisebbek számára bölcsődét üzemeltetünk, fejlesztettük a sportpályát, szabadidőparkot, utakat építettünk és újítottunk fel. A fejlesztések értéke meghaladta a 600 millió forintot.

Ezek alapján úgy érzem, hogy Bükkábrány TÖRŐDIK A CSALÁDOKKAL, és minden helyi lakossal.


Bükkábrány - Bükkábrányba „nem jött át” a kormánypárt kommunikációja, miszerint: „A Fidesz elkötelezett a magyar családok terheinek csökkentésében”, vagy: „Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében.” Erre utal az önkormányzat februártól érvényes rendelete, amely a tavalyi évhez képest 10-15 %-kal magasabb gyermekétkeztetési és gondozási térítési díjakat állapít meg. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában