Közlemény – Jobbik: Bükkábrányban növeli a Fidesz a családok terheit

Akt.:
Bükkábrány – Bükkábrányba „nem jött át” a kormánypárt kommunikációja, miszerint: „A Fidesz elkötelezett a magyar családok terheinek csökkentésében”, vagy: „Magyarország jobban teljesít a családok megbecsülésében.” Erre utal az önkormányzat februártól érvényes rendelete, amely a tavalyi évhez képest 10-15 %-kal magasabb gyermekétkeztetési és gondozási térítési díjakat állapít meg.

Ez azokat a családokat érinti érzékenyen, ahol a szülők egy vagy két gyermeket nevelnek, és járatnak óvodába, iskolába. Ők az esetek többségében nem jogosultak kedvezményekre, így az emelés őket terheli leginkább, de akadnak majd olyanok is, akik a március 1-jétől változó, részben megszűnő szociális ellátások miatt még nehezebb helyzetbe kerülhetnek.

A csökkenő üzemanyagárak és a növekvő gazdaság tükrében érthetetlen, Bükkábrány község anyagi helyzetét tekintve pedig indokolatlan és elfogadhatatlan is az újabb megszorítás.

A Jobbik a képviselő testülethez fog fordulni: arra kérjük a település vezetését, az étkezési költségek csökkentése érdekében vizsgálják felül a rendelet létjogosultságát, illetve támogassák a Jobbik által a választási kampányban javasolt helyi termelőrendszer bevezetését.

Szajlai János, a Jobbik bükkábrányi elnöke


Közlemény – A bükkábrányi önkormányzat válasza a Jobbik közleményére
Bükkábrány – Bükkábrány Község Önkormányzatának közleménye, reagálás a Jobbik helyi elnökének írására. tovább »